Sunday 25 September 2011

Wat Is Your Attachment Type?

Als we volwassen en beginnen betrekking tot anderen, we meenemen ons onze fundamentele visie over wat we kunnen verwachten van andere mensen. We hebben een zekere criteria of patroon binnen; lijken we een sterkere gehechtheid aan bepaalde mensen hebben.
Als u wilt zien deze live rechtvaardige, gaan in een weeshuis of een kleuterschool en probeer vrienden maken onder de kinderen daar. U zult snel beseffen hoe zij hechten aan jou. Elk kind is verschillend. Sommige moeten meer aandacht dan de anderen en de manier waarop ze uiten hun behoefte aan affectie kunnen soms door middel van een scherp gevoel van bezit. Ze willen uw volledige aandacht gericht alleen hen. Anderzijds, anderen zijn redelijk en begrijpen dat uw aandacht moet worden gelijk aan alle anderen. ; Laten zie meer over de mesostructuren.
Veilig
Een veilige hechtingsstijl is de psychologische ideaal. John Bowlby (1969) oorspronkelijk voorgestelde deze theorie en hij stelt dat veilige gehechtheid ontwikkelt wanneer de primaire verzorger consistent en succesvol de behoeften van een zuigeling kind, vanaf de geboorte tot ongeveer leeftijd van twee voldoet. In andere woorden, leren we op zeer jonge leeftijd of de wereld en de mensen erin kunnen worden geteld op onze behoeften, vanaf de meest elementaire behoefte van honger, aan onze behoeften voor liefde en genegenheid. We leren wie zijn degenen we kunnen vertrouwen en verwachten bescherming tegen.
Als we volwassen worden en betrekken in de romantische relaties, we onvermijdelijk mee met ons van deze diepgewortelde opvatting over wat we kunnen verwachten van mensen die we in de betrekkingen zijn met. ; Een veilige hechtingsstijl persoon neigt positief, optimistisch, en constructieve in zijn / haar interacties met anderen. De algemene tendens van dergelijke persoon worden meer vertrouwen en minder vatbaar voor eenzaamheid wanneer vergeleken tot degenen met onveilige hechtingsstijlen.
Bezorgd
As Bowlby's theorie zegt, gepreoccupeerd hechtingsstijl ontwikkelt wanneer de primaire verzorger inconsistent en / of tevergeefs voldoet de behoeften van een zuigeling. Omdat het kind waarneemt die soms zijn behoeften wordt voldaan en soms zijn ze niet, dit creëert een verlangen naar vertrouwdheid, fondness en liefde gecombineerd met een angst afwijzing of stopzetting.
Op de eindvervaldag leeftijd, mensen met een gepreoccupeerde hechtingsstijl hebben de neiging om een ​​groot deel van oprechtheid en enthousiasme tonen om te sluiten krijgen in een romantische relatie. Zij neigen worden emotionele, vooral onder stress, en kan meer jaloezie dan die met andere hechtingsstijlen show.
Ontslaan vermijdende
De ontslagen vermijdende hechtingsstijl wordt verondersteld te ontwikkelen wanneer de primaire verzorger consequent niet aan de behoeften van een kind te ontmoeten. Bowlby aanvankelijk waargenomen deze stijl van gehechtheid in de Britse weeshuizen die overvolle na de Tweede Wereldoorlog eindigde. Omdat er waren zoveel kinderen en zo weinig personeel, werden de babies vaak alleen links in kribben voor langere tijdsperioden. De enige logische verklaring deze kinderen kon komen met was dat de wereld en de mensen in niet kon worden geteld op verzorgen van hen, zoals ze deden niet hebben hun basisbehoeften van honger en genegenheid voldaan.
Derhalve in volwassenheid mensen with verwerping vermijdende hechtingsstijl neigen zeer onafhankelijk en zelfredzaam. They do not find usually het makkelijk om open to anderen of te huren themselves on afhankelijk andere mensen. Ze hebben de neiging zich terug te trekken uit hun romantische partner als zij of hun partner onder stress.
Angstig vermijdende
Bowlby heeft niet origineel waren de angstige vermijdende type bijlage in zijn theorie, maar psychologen die gespecialiseerd zijn in hechting bij volwassenen hebben onlangs waargenomen en onderzocht dit patroon. Psychologen niet gelijkmatig niet eens worden over de redenen van deze hechtingsstijl, maar de hypothese is dat de vroege kindertijd wortels van angstige vermijdende en het ontslag van vermijdende type bijlage vergelijkbaar zijn in niet hebben in hun basisbehoeften consequent voldaan.
Echter, wanneer sex-rol vermaatschappelijking begint wanneer deze soorten zijn kleuters, de stijlen uiteen. Studies op basis van deze hypothese laten zien dat er meer mannen die ontslag avoidants en meer vrouwen die bang zijn avoidants. Andere psychologen suggereren de mogelijkheid dat de ontwikkeling van een angstig vermijdende stijl kan betrekking hebben op een ervaring van een aanzienlijk verlies of trauma.
Mensen met een angstige vermijdende hechtingsstijl zowel een verlangen naar verbondenheid, evenals een behoefte aan ruimte en onafhankelijkheid. Zij kunnen soms gebrek aan zelfvertrouwen en kan behouden en koesteren some angst voor afwijzing. Ze zijn waarschijnlijk meer emotie dan degenen die ontslagen avoidants show, maar soms vind het nog steeds moeilijk om echt open te stellen voor anderen.
Ongeacht de bevestiging types hebben we misschien wel in, door het feit dat we ons realiseren zijn plussen en minnen, kunnen we onze manier op te bouwen naar een meer veilige gehechtheid type, voor meer stabiliteit en zelfvertrouwen.
De waarheid is dat er niet zoiets als de perfecte mens, dus uniek zijn is een kwaliteit op zich en wanneer we leren om het te gebruiken in ons voordeel, in weerwil van onze minnen, kunnen we onze sterke punten te benadrukken en de algehele een aangename persoon met een fijn karakter.

No comments:

Post a Comment