Tuesday 6 September 2011

Hoe te voorkomen dat Trouwen met een Jerk

Door John Van Epp, Ph.D., uitgegeven door McGraw-Hill, september 2006; $ 22.95US / $ 26.95CAN; 0-07-147265-7
Fragment; De volgende is een fragment uit het boek Hoe te vermijden Trouwen met een Jerk
Idealisering: See No Evil
Ongezonde emotionele behoeften ertoe leiden dat mensen ontwikkelen een van de drie relatiepatronen die proberen om onder persoonlijk op te lossen wat kan alleen worden opgelost binnen persoonlijk. Met andere woorden, als je niet direct met uw problemen, worden zij vaak ingebed in je relaties. Op dat punt kan je niet meer herkennen als uw eigen kwesties, omdat ze raakt in de war door de dynamiek van de relatie. U wordt ondergedompeld te doen toekomen om de relatie vast te stellen, om al die tijd nodig hebben echt zelf vast te stellen. Helaas werkt het niet en je relatie blijft lijden. Dit zal herhalen totdat je je eigen problemen op te sporen en maak de nodige veranderingen in jezelf.
Het eerste patroon, idealisering, treedt op wanneer u teleurstelling te voorkomen en de pijn voelen door steeds door een roze bril. Een perfecte voorbeeld hiervan was een jonge vrouw, Ellie, die waren opgegroeid in een huis waar haar moeder was overleden en haar vader is later hertrouwde. Tijdens haar adolescentie, was haar vader op tragische wijze vermoord. Zijn tweede vrouw probleemgebieden haar eigen kinderen, waardoor Ellie uitgehongerd voor liefde en aandacht. Het was niet verwonderlijk dat Ellie snel ontmoette en trouwde met een man die ze gekend had slechts een korte tijd. Tijdens hun korte verkering, hij overladen haar met lof en aanbidding, die zichzelf Prince Charming.
U ongetwijfeld weet dat dit eeuwenoude verhaal van Ellie (haar goede vrienden wisten haar als Cinder Ellie, hoewel de meeste verwijzen naar haar als Assepoester). Ze geïdealiseerde meer! Het was haar manier om te overleven de wreedheden van haar familie leven. De geliefde Disney-versie begon met Cinderella wakker met het gezang van de Bluebirds en het meedenken in haar eigen nummer, ongeacht hoe je hart is rouw, als je blijft geloven, de droom dat je wens zal uitkomen.
Ik bedoel niet om het einde van dit sprookje kan aantasten, maar serieus, vind je niet afvragen of Ellie keek haar prins door de lenzen van overidealism? Zij droeg kleding uit bluebirds, gered gevangen muizen en kleedde ze in schattige kleding, en leek nooit te klagen, zelfs wanneer ze moest de hele dag en nacht werk! Misschien was ze zo vastbesloten om haar droom, dat ze bepaalde waarschuwingssignalen het hoofd gezien om haar idealistische wensen te leven. Idealism wordt altijd gevaarlijk als het verblindt je met de werkelijkheid.
Haar prins was een rijke, koninklijke enige kind, die op zoek was naar de perfecte vrouw. Mannen met het profiel van de prins is meestal blijken te zijn de controle, narcistisch, en emotioneel misbruik. Zij vaak extreme swing van bevlieging naar distantie zodra er onvolmaaktheid gebreken hun ideale liefde. Ellie het idealisme uiteindelijk leidde haar naar de exacte dezelfde familie dynamische ze ervaren in haar familie van herkomst.
Jullie ongezonde behoefte aan idealistische liefde kan alleen worden doorbroken door uw individuele inspanningen om uw gelaat en de pijn die die verdrukt u, en om rechtstreeks te gaan met het verlies van het hebben nooit aangetoond de liefde die je nodig, wilde en verdiende. Vele malen dergelijke inspanningen vereist moed om het verlies te voelen en om degenen die je pijn gezicht. Een betere mix van de werkelijkheid met het idealisme en de nodige voorzichtigheid aan degene die je vertrouwt de loop der tijd test zal helpen een illusie te onderscheiden van een echte droom.
Rebounds en Crash landing
Ben je te vertrouwen, altijd het zien van de goede en springen om positieve conclusies te snel? Krijg je in een relatie en meteen meegesleurd worden door de woedende golven van aandacht en liefde? Vindt u zelf gecharmeerd van deze prins of prinses, de uitgaven elk vrij moment met die persoon, voortdurend in gesprek via de telefoon of computer, of gewoon praten met hem of haar in je hoofd? Als dat zo is, dan moet je een stap terug en je track record kijken. If u een geschiedenis van deze dromerige liefde aanvallen die uiteindelijk omgebogen in nachtmerries, dan kan het zijn vermijden van enkele van je verleden pijn door het projecteren van je idealen op een prins of prinses die is niets meer dan een gewone kikker.
Tonya was net afgelopen vijf jaar een relatie toen ze haar Assepoester nachtmerrie had. Het begon toen ze werd benaderd door Will in een lokale club die ze bezocht. Will werkte daar en had kort gesproken met Tonya in het verleden, maar hij had nooit bezig met een grondige gesprek met haar. Die nacht echter, Tonya begon Will, die luisterde aandachtig, het verhaal van haar lange en rotsachtige relatie vertellen. Na een uurtje of zo, Tonya merkte op hoe het begrip en attente Will was en wat een contrast deze ervaring was van wat ze gewend was. Ze gingen die avond en bleef praten tot zonsopgang.
Dit begon een romantisch wervelwind die, na slechts dertig dagen, led te vragen Tonya met hem te trouwen. Ze reageerde met een enthousiaste ja, die komen uit een relatie met een verbintenis-phobe, en zij maakten plannen om te gaan samenwonen en bespaar geld voor de bruiloft. Tonya vertrouwde mij toe dat, hoewel Will had een lange geschiedenis van mislukte relaties, had hij nooit echt verliefd geweest en geen vrouw ooit voelde hij zich zo goed. Toen ik vroeg hoeveel skeletten eigenlijk in zijn kast, ze bloosde en onthulde dat hij had met meer dan honderd vrouwen. Ik waarschuwde haar over de manieren waarop de geschiedenis herhaalt zich, maar zij heeft gehandeld gekwetst dat ik er niet was gelukkiger voor haar.
De dag dat hij introk bij haar was zowel zijn eerste en zijn laatste. Hij bracht een stoel die Tonya niet geschikt achten het decor van haar huis. Toen ze probeerde met hem te praten over dit, Will snauwde dat het zijn stoel. Tonya antwoordde dat zij haar huis. Op dit punt zal realiseerde zich dat ze dacht van het huis als het hare, en niet de hunne.
Niets ongewoon was over dit soort van een argument. In feite, zou u verwachten dat het optreden onder de omstandigheden. Maar als een gevolg daarvan zullen alle gevoelens verloren voor Tonya en besloten te verhuizen uit dezelfde dag verhuisde hij inch Tonya werd verpletterd (hoewel ik dacht dat ze was echt gespaard). Ze kon niet begrijpen hoe iemand kan zo sterk voelen in de liefde een moment en dan zo ijskoud de volgende.
Tonya in aanraking met de ongezonde effecten van idealisering. Hoe kan dit gebeuren? Het begon toen ze werd bekomen van de rebound-effect van haar eerdere relatie en in haar pijn had geconcludeerd dat er geen goede mannen waren er uit, althans, niemand beschikbaar waren. Je zou denken dat deze mentaliteit zouden hebben gemaakt Tonya beducht voor de oprechtheid van een man nadert haar, maar in plaats daarvan, alleen liep op haar hoop voor een perfecte liefde. Wanneer Zal haar behandeld ideale manier, ze geprojecteerd op hem van haar dromen van de ware liefde, en als een strak wond lente, barstte voorwaarts in haar afhankelijkheid en betrokkenheid bij een man die ze echt niet wist.
Zal ook last van idealisering. Hij had een chronische en langdurige narcistische conditie, veel zoals zijn vader deed. Als de jongste, maar heeft hij niet openlijk tonen van zijn vader te temperen. In plaats daarvan was hij een charmeur. Narcisten do niet weergegeven egocentrisch aan het begin van een relatie. Will, bijvoorbeeld, hunkerde naar de ideale liefde, en zijn ego werd opgeblazen toen Tonya keek hem aan als de perfecte minnaar, die zou kunnen voldoen aan haar behoeften beter dan alle andere. gemaakt This Will zich als een god in het leven van Tonya's tijdens de eerste stadia van hun relatie.
Pas na enige tijd doen narcisten onthullen hun extreme eisen, een soort van koop nu, betaal later regeling. Zodra een teleurstelling smetten de relatie, kan de narcist never halen die fantasie gevoel van ware liefde. The welwillende God wordt verdorven en boos, veeleisende gehoorzame liefde, terwijl nooit het gevoel tevreden of voldaan. Dit is waarom Will was zo verbazingwekkend in het begin van een relatie, maar zo snel om te stoppen als er iets mis is gegaan. Narcisme ontbreekt veerkracht, dus bij de eerste fout wordt weergegeven, liefde begint te sterven.

No comments:

Post a Comment