Wednesday 7 September 2011

Messenslijper Tips en Technieken

Een goed geslepen mes is wat maakt uw taak van het snijden, hakken en snijden makkelijker. Gebruikt voor verschillende taken, van huishouden tot commerciële, het geeft de beste resultaten alleen als het mes scherp is. Een botte mes kan ruïneren de simpele taak van het snijden van een tomaat. , Dus het is beter om hun voorsprong te behouden door het aanscherpen van hen wanneer ze dof. Hier zijn een aantal messenslijper tips om u te helpen het mes scherp en dus nuttig.
Whetstone, aanzetstaal en elektrische messenslijper zijn enkele van de instrumenten die worden gebruikt voor het slijpen van messen. Laten we eerst controleren wat deze messenslijper technieken.
Slijpen een mes met Whetstone: Dit is een van de populaire messenslijper technieken waarin een slijpsteen wordt gebruikt als een verscherping tool. Het is een steen met een grove en een fijne kant voor nauwkeurige slijpen. Aanvankelijk, ga langzaam while u deze methode gebruiken, maar als je er aan gewend, kun je je snelheid te verhogen.
Procedure:; Neem een ​​snijplank en plaats een handdoek eroverheen. Plaats nu een slijpsteen op de handdoek. De grove zijde moet op de top. ; Houd het handvat van het mes met een hand en licht houd de de rand met de andere, tegen de stenen. ; Laat de snijkant de steen aanraakt op een 20 graden hoek. De scherpe kant zal de steen en de andere kant van het mes touch zal worden opgeheven op deze hoek. ; Slither het mes over de steen, houden zelfs druk uit terwijl u het mes te trekken. Bij het schuiven, beweegt het mes, hetzij in een richting front-to-back of back-to-front. Vergeet niet om de hele lemmet van het mes over de steen glijden. ; Herhaal stap 4 twaalf keer. Nu keren de zijkant van het mes en volg stap 5. ; Draai de slijpsteen, zodat de fijne korrel zijde boven ligt. ; Geef elke zijde van het blad van het mes 12 slagen over deze kant van de slijpsteen op dezelfde wijze zoals vermeld in stap 5. ; Spoel en droog het mes en steen. Vergeet niet om uw slijpsteen droog. ; Slijpen met een mes Aanzetstaal: Aanzetstaal is een lange, smalle afgeronde staaf.
Procedure:; Houd het aanzetstaal naar beneden in je linkerhand als je rechtshandig bent en in je linkerhand als je rechtshandig zijn. licht Rest de punt op een snijplank. ; Houd het mes Crossway de richting van het staal in uw dominante de hand. Het deel van mes, grenzend aan het handvat moet aanraken het staal, zodat maximale oppervlakte van het mes glijdt over de stalen wanneer je trek naar u toe. ; Hoek het mes op een zodanige wijze dat het snijden van de grens raakt de staal bij een 20 graden hoek. En trek nu het mes naar je toe en tegelijkertijd schuif het naar beneden de stalen as. Vergeet niet om te werken aan de volledige lengte van het mes in dit proces. While verscherping, vergeet niet om het mes in een richting beweegt, hetzij front-to-back of back-to-front. ; Herhaal stap 4 minstens 12 maal. ; Wijzig de zijkant van het blad en herhaal stap 1 - 5. ; Spoel en droog het mes en hij is klaar om gebruikt te worden. ; Elektrisch mes Slijpers: Elektrisch mes slijpers zijn elektronische apparaten die worden gebruikt voor het slijpen van het mes. Ze zijn snel en makkelijk te gebruiken. Ze gemakkelijk te scherpen zowel vlak en gekartelde messen. De omvang en reikwijdte van deze mes slijpmachines variëren en kunt u kiezen voor degene die uw eis past.
Procedure:; Het mes wordt doorgegeven door middel van een puntenslijper. ; Het aantal keer dat het blad moet worden doorlopen, afhankelijk van het type van de puntenslijper. Soms passeren slechts een keer is ook genoeg. ; Ook elektrische puntenslijpers hebben de mogelijkheid om gekartelde messen slijpen. Zij maken gebruik van een goede messenslijper techniek, waarbij het mes zetten in en uit de slijper aan de gekartelde instelling. ; De anders moeilijk te slijpen gekartelde messen zijn gemakkelijk en goed geslepen zijn door deze techniek. ; Een scherp mes is klaar voor gebruik. ; Dus, als je mes bot is, volg een van de bovenstaande messenslijper tips om een ​​scherp mes niet meer. Test niet de scherpte niet met uw vingers, te gebruiken in plaats van een paper. Hoewel we horen over messen die nooit nodig aanscherpen, het is gewoon een hype. Het proces van snijden produceert wrijving en dit veroorzaakt het oppervlak van een mes verliest haar scherpte. Dit bewijst het feit dat de messen slijpen vereist.

No comments:

Post a Comment