Saturday 10 September 2011

Het opslaan van tulpenbollen

Tulpen uit Turkije en het woord 'tulp' komt van het Turkse woord, tulbend, wat betekent tulband. Dit komt omdat tulpen leek op de tulband gedragen in Turkije op dat moment. Tulpen, hoewel ingedeeld samen met vaste planten, moeten worden behandeld als eenjarigen. Zij hebben behoefte aan goed doorlatende bodem en de drainage te verbeteren, kan men zand en compost toe te voegen aan de bodem. Zodra het blad is overleden, de tulpenbollen worden uitgegraven en opgeslagen in een koele ruimte. Dan zijn ze te worden geplant in de herfst. Het opslaan van tulpenbollen is een geweldig middel van het houden van de bloeiende bollen uit voor meerdere jaren te komen. Zodra de tulpen bloeien finish, beginnen ze zich opladen voor de volgende bloeiperiode en opslaan van energie te starten. Na het opladen is voltooid, de tulpenbollen sluimerde en wachten om opnieuw te bloeien in het volgende seizoen.
Hoe Store tulpenbollen voor Fall Planting; opslaan tulpen bollen is een eenvoudige taak, maar moet zorgvuldig worden gedaan, zodat ze klaar zullen zijn om geplant worden in de herfst. Er zijn verschillende manieren waarop men kan slaan tulpenbollen.
In de grond-opslag: Sinds tulpenbollen zijn behoorlijk winterhard, kunnen ze gemakkelijk worden opgeslagen in de grond. In feite, ze op te slaan in de grond is de eenvoudigste en (zoals door sommigen beschouwd) de meest luie manier om deze bollen op te slaan. Echter, indien deze tulpenbollen te bevriezen in de bodem, dan kunnen ze sterven, dat is waarom het klimaat van de regio een cruciale rol bij het bepalen van de wijze waarop de lampen zijn opgeslagen speelt. Men kan contact op met de winterhardheid zone om te zien of ze kunnen worden opgeslagen in de grond. Als de omgeving geschikt is om de bollen op te slaan, dan kan men gaan over met de in-grond-opslag.
Echter, bollen in de bodem opgeslagen, moeten worden beschermd tegen eekhoorns. Eekhoorns zijn geneigd te snuiven van de tulpen, graven de bollen op en eet ze. De enige manier om de bollen te beschermen tegen de eekhoorns is door het bedekken van de grond met gaas. Het gaasje wordt voorkomen dat de eekhoorns graaft de bollen uit en de gaten in het gaas zal de tulpen vergunning van kiemen in de volgende lente. Een ander nadeel van dit opslagsysteem methode is dat in de moderne tuinen, tulpen vaak vermengd met andere planten, die bloeien later in het jaar waardoor de tulpen te worden over-bewaterd tijdens hun slapende maanden. Teveel water niet alleen belemmert de tulp de groei, maar leidt ook tot lamp rotten.
Bovengrondse opslag: Het beste deel over het opslaan van tulpenbollen boven de grond, is dat men de bollen te zien en verdeel ze indien mogelijk. Mensen van plan om tulpenbollen bewaren boven de grond moet wachten voor de tulp gebladerte tot geel. Vergeling impliceert voltooiing van de energie-opslag voor de bloei van het volgende jaar seizoen. Als de bollen in een vroeg stadium verwijderd, zullen ze niet genoeg kracht om te groeien in het volgende seizoen, maar zodra het gele lampje gaat branden, kan men veilig de bollen uit de grond. Om te voorkomen dat rottende bollen, moet men het vuil en puin van de lampen. Vervolgens was de bollen en laat de bollen uit te drogen in de zon, voor een week, op een uitgespreid krant.
Een laag van vermiculiet, droog zand of turf te worden verdeeld naar de onderkant van een platte bak of container zonder deksel. In deze droog vat, dat de bollen netjes worden geplaatst, al die tijd ervoor te zorgen dat elke bol wordt gedekt door het zand-turf mengsel. Afzonderlijk op te slaan elke bol, kan men gebruik maken van een piepschuim ei karton, of houd ze in de segmenten van een kartonnen doos. De turf-zand mengsel mag slechts een laag dik, voor de luchtcirculatie zijn. Deze stap wordt de verpakking van de tulpenbollen.
Na het verpakken, de volgende stap is om de tulpen te houden op een koele donkere plaats, die goed wordt geventileerd. Vochtige plaatsen kan leiden tot de bollen te rotten. Hoewel vocht resultaten van rot, aan de andere kant, het bijhouden van de bollen in droge plaatsen kan leiden tot het volledig uitdrogen. Zo, de plaats gekozen Idealiter moet gemiddelde luchtvochtigheid, waarbij de temperatuur niet lager dan 50 graden F.
Storing tulpenbollen in de koelkast is niet zo'n goed idee. Dit komt omdat bepaalde soorten groenten en fruit release ethyleengas die schadelijk kunnen de bollen. Als men een reserve koelkast, dan kan men doorgaan met de koelkast opslagmethode gaan. Muizen, eekhoorns, eekhoorns en andere knaagdieren en ongedierte graag hun handen, of liever klauwen te krijgen op deze tulpenbollen en feest op hen. Men moet kiezen voor een locatie die niet toegankelijk is voor deze lamp dieven.
Door deze eenvoudige richtlijnen over hoe om tulpenbollen voor de herfst opplant winkel, kan men voor te bereiden op de oogst mooie tulpen in het voorjaar. Het verzorgen van tulpen is niet moeilijk en de juiste zorg levert prachtige bloemen. Beschadigde bollen kunnen herstellen, echter, is het raadzaam om afzonderlijk op te slaan de beschadigde bollen, om zo de veiligheid van de gezonde cellen te waarborgen. Vergeet niet om herplanten de bollen het volgende vallen!

No comments:

Post a Comment