Friday 9 September 2011

Familie spellen kan helpen om spanningen te doen afnemen

Psychologen hebben al lang onderzocht manieren om familie harmonie en onderlinge relaties te verbeteren. Enkele van de meest voorgestelde therapieën te verhogen harmonie tussen gezinsleden zijn om goede communicatie te ontwikkelen, eerlijk en toegankelijk zijn, en in elke relatie met openheid en een prettige houding in te voeren.
Alle drie van deze suggesties kan gemakkelijk worden gecombineerd tot een eenvoudige, plezierige gezinstherapie sessie met een goed spel. Voor jonge kinderen, gezelschapsspelen zijn een uitstekende manier om positief denken vaardigheden, creatieve concurrentie, en een gezonde houding ten opzichte van het winnen en verliezen te ontwikkelen. Of je nu sport of een bordspel, iedereen wil betrokken te winnen, en ouders moeten stimuleren en hun kinderen leren manieren winnen. Maar het is even belangrijk voor de familieleden om met gratie te verliezen. In elk spel is er ten minste een winnaar, maar er is ook minstens een verliezer.
De psychologie lab aan de North Carolina State University aangeworven een groep van gezinnen om deel te nemen in een studie van familierelaties, het spelen van een spel genaamd Life Stories. Elk gezin heeft problemen, dus we hen vroegen om te gaan en over enkele van de onderwerpen praten die belangrijk zijn voor hen, zei Dr Amy Halberstadt, een universitair hoofddocent bij NC State. Halberstadt wilde weten hoe verschillende families te reageren op ernstige problemen in het huis, dus ontwikkelden ze de studie aan onderzoek hoe families reageren op problemen die tijdens games die ze spelen.
Halberstadt is van mening dat games zelf kan stress te verminderen in het huis en verbeteren van relaties tussen familieleden. Ze noemt het proces dat de 5-tegen-1 ratio. Dus als u uw positieve gesprekken, compliment, positieve ervaringen te stimuleren; tot en met 5 van die voor een ieder conflict of negatieve ervaringen, die echt lijkt te profiteren gezinnen hebben, zei Halberstadt.
De levensverhalen game is een typische roll-the-dobbelstenen bordspel waar je een personage te verplaatsen rond het bord en kaarten te trekken. Maar de vragen op de kaarten te krijgen spelers praten over hun emoties, waarden, en problemen in het gezinsleven thuis. De problemen die zich voordoen tijdens het spelen van het spel Halberstadt aanwijzingen geven aan hoe de familie kwesties omgaat in hun eigen leven. Met behulp van het spel, Halberstadt in staat is om families te helpen gemeenschappelijke doelen te bespreken als een manier om conflicten te verminderen.
De NC State afdeling psychologie is op zoek naar meerdere gezinnen om deel te nemen aan het onderzoek. Geïnteresseerde gezinnen kunnen contact opnemen met de school op 919-515-1730 of via e-mail op fabb_lab@ncsu.edu.

No comments:

Post a Comment