Saturday 10 September 2011

De spannende wereld van Tuinieren

Waarom zou je plant een tuin? Mensen geven veel verschillende redenen om een ​​tuin plant: het is ontspannend, het maakt hen het gevoel een deel van het land, het hen herinnert of hun oma, het bespaart geld, en zo verder. Een van de beste redenen om een ​​tuin plant is dat het spannend is. Dat klopt, het is spannend. Niet zozeer het wachten weken iets om deel te gebeuren, hoewel sommige vinden het misschien spannend als een plant eerste steekt it kop uit de grond. Tuinieren is spannend, omdat het laat je ervaren nieuwe dingen. Het laat je zien, ruiken, en voor groenten en kruiden smaak dingen die je misschien nooit vinden ergens anders. Overweeg een paar voorbeelden van.
We beginnen met iets dat je misschien denkt te weten over, tomaten. Hoeveel soorten tomaten die je kunt kopen in uw supermarkt? Naast rode tomaten kun je geel, wit, roze, paars, oranje of gestreepte tomaten? Kun je groene tomaten? Niet onrijpe tomaten, maar tomaten die nog groen als ze rijp zijn? Al deze kunnen worden gekweekt uit zaad in uw tuin. Hoe ze verschillend in smaak? Je moet een aantal groeien om uit te vinden.
Zaadbedrijven hebben meestal tientallen verschillende soorten tomaten, om uit te kiezen. Bijvoorbeeld, Baker Creek Heirloom Seeds heeft zaden voor 141 verschillende soorten tomaten.
Hetzelfde principe geldt voor andere groenten. Baker Creek heeft 24 variëteiten van de zomer squash en 80 soorten pompoen. Ze is 53 variëteiten van watermeloen en meer dan 79 soorten van andere meloenen. Dit zijn de zaden die ze hebben verzameld van over de hele wereld, zodat je kunt proeven van een aantal van de levensmiddelen van andere landen, zonder ooit het verlaten van uw eigen tuin.
Meer exotische zaden zijn ook beschikbaar. Misschien wil je aan de groeiende narajilla, een zoetzure vruchten uit het Andes gebergte proberen, is het sap die ooit omschreven als de nectar van de Goden. Of Thaise mung bonen, die een nootachtige smaak hebben en worden gebruikt in Thailand voor het maken van desserts.
Geloof het of niet, het is zelfs mogelijk om zaden te krijgen voor een aantal zeldzame tropische vruchten. Natuurlijk, of je kunt ze groeien hangt af van het klimaat waar je woont. Echter, zelfs als je niet de uitdaging aan, Fruit Trade Winds is een plezierige site om te bladeren wel. U zult versteld staan ​​van wat je mist. De site heeft mooie foto's en een redelijke prijs. Naast zaden voor groenten uit de hele wereld, heeft zaden voor dingen als koffie, thee, zelfs kaneel en piment. Als je van tropische sierplanten of palmen, Trade Winds Fruit heeft zaden ook voor deze.
Seedman is een leuke site voor zaden uit de hele wereld. Ook zij hebben zaden voor tropische vruchten-en notenbomen, evenals zaden voor exotische groenten, kruiden, bloemen, cactussen, etc. Iets dat is vooral interessant op hun site is het gedeelte voor winterharde palmen, bananen, yucca, en palmvarens zaden . Hier vind je handpalmen dat kan overleven temperaturen onder het vriespunt en bananen dat kan op zijn minst zo ver noordelijk als zone 6 worden geteeld. Ze hebben ook een verscheidenheid aan tuinartikelen, met inbegrip van plantaardige voeding en starter kits.
Dus waarom zou je plant een tuin? Want het is spannend! Het staat u toe om de wereld te reizen zonder ooit het verlaten van uw achtertuin.

No comments:

Post a Comment