Tuesday 28 February 2012

Vintage stijl Trouwjurken

Het was de 'grote dag' voor Maria. Het was een dag die zo elk meisje droomt haar hele kindertijd, adolescentie en volwassenheid, en had Maria. Als ze zat op de kaptafel, staren naar zichzelf in de spiegel, ze werpen een dacht aan haar vroegere leven. Ze realiseerde zich dat niets in haar leven te betreuren was. Maar ze miste een ding, in plaats van een persoon, verschrikkelijk op deze belangrijke dag; die persoon was haar moeder. Haar moeder had, overleed een jaar terug. Maria wilde haar moeder te worden aan haar zijde bij deze gelegenheid, maar ze wist dat het niet mogelijk was. Dus, om haar aanwezigheid te voelen, Maria droeg dezelfde bruidsjurk dat haar moeder hadden gedragen 55 jaar geleden toen ze Maria's vader trouwde. Het dragen van deze vintage stijl trouwjurk was de enige manier waarop ze voelde hoe haar moeder dicht bij haar, en het deed haar eruit haar moeder te maken.
Met de jaren '60 en '70 stijlen zoomen weer in de mode, is er geen uitzondering voor trouwjurken. Laten we eens een kijkje op het veranderen van de eeuw trouwjurk trends en proberen om de factoren die hen geïnspireerd te begrijpen.
De vroege 20e eeuw Trouwjurken; De 1900 trouwjurken waren van de Edwardiaanse en Titanic stijl. Deze stijl tot uiting een elegante bruidsjurk patroon met een lange trein aan de achterkant en een grond-aanraken sluier om mee te gaan. Het silhouet was die van een baljurk of een A-line/princess. Zowel in de silhouetten, het patroon onder de taille was een volledige rok. Het enige verschil is dat de bal (Cinderella) toga rokje was een beetje meer opgelaaid en vloeiende dan de prinses patroon rok. De trein werd meestal uitgevoerd door een of twee bruidsmeisje, wanneer de bruid naar het altaar. 1910 het silhouet slanker ben (niet body-fitting) en de taille hoger kwam. De slanke silhouetten staan ​​bekend als Rijk. Aan het begin van 1920, de keel trouwjurken in de mode waren. Deze jurken waren losse hele, sommigen zelfs tot knie-lengte. Tijdens de jaren '30, de jurken werden slank met kragen en loszittende lijfje, zich meer geconcentreerd op de lengte. In plaats van tiara's en sluiers, vrouwen droegen prachtige hoeden.
Halverwege de 20e eeuw Trouwjurken; De jaren '40 fashion trend ervaren een aantal belangrijke veranderingen. Elk aspect van het leven werd beïnvloed tijdens de oorlog, dus werden de bruiloft attires. Sinds soldaten moest gaan over oorlog, de hele affaire huwelijk was snel en eenvoudig. De bruidsjurken waren sober, zonder display van grandeur. Met het einde van de oorlog, de huwelijken tijdens jaren '50 werden gevierd met meer enthousiasme. De jurken werden meer fancy maar zonder het verlaten van hun bescheidenheid. Het merendeel van de jurken had lange mouwen en een hoge halslijn, terwijl sommige die strapless had korte jasjes Bolero jassen tot de fatsoenlijke look aan te vullen. Tijdens de jaren '60, vrouwen werd een beetje open-minded, die bijgevolg in hun voorkeuren voor trouwjurken. Het gaf aanleiding tot kortere trouwjurken die boven de knie-lengte, een aantal jurken mogen de bruiden hun ranke schouders te onthullen. Echter, pillendoos hoeden en handschoenen waren helemaal in de mode en kon niet worden weggelaten, ongeacht wat de stijl van de jurk was.
De late 20e eeuw Trouwjurken; Tijdens de jaren '70, de ontwerpen en patronen ging door een achtbaan met vloeiende patronen, Victoriaanse stijl hals en mouwen Camelot. Tijdens het midden van de jaren '70 een verhoogde taille met ballon mouwen en ruches Victoriaanse hals waren in de mode. De disco rage tijdens de jaren '70 ook de trouwjurk patronen beïnvloed in zekere mate. Bat-vleugel mouwen, samen met lange treinen waren ook een bekende trend. Tijdens de jaren '80 Prinses Diana's huwelijk met prins Charles opnieuw bracht de elegantie factor die enigszins had van de bruidsjurk patronen verdwenen tijdens de laatste decennia. Plein en V-hals jurken ontstond tijdens deze tijd en de jurken waren geborduurd met pailletten en kralen. De mode van jaren '80 werd overgedragen in de jaren '90 met lichte wijzigingen. De taille verhuisde hoger, ergens op of boven de heupen. Puffy mouwen en bogen die gebruikelijk waren in die tijd hebben uiteindelijk verdwenen in de huidige dwz 21e eeuw trouwjurken.
Tegenwoordig mensen van plan zijn hun bruiloft volgens verschillende thema's en de bruiloft trouwjurken zijn op maat ontworpen als per thema als de bruid wens. De nieuwste trouwjurken vormen een mix van veel van de vintage stijl trouwjurken, waardoor het genereren van nieuwe en moderne stijlen. Hierna ook, zal de vintage trouwjurken een inspiratie voor de moderne wereld. Immers, 'Old is Gold' was zeker gezegd door een aantal slimme 'foresighter'.

No comments:

Post a Comment