Tuesday 14 February 2012

Verhoogd bed Tuinieren

Zoals geciteerd door Elizabeth Murray, 'Tuinieren is de kunst die bloemen en planten gebruikt als verf, en de bodem en de lucht als canvas'. Dit geldt zeker waar. Tuinieren is niet alleen beperkt tot degenen die hebben een ruime buitenruimte. Met veel variaties verkrijgbaar in binnenshuis tuinieren en kan men beschikken over een volwaardige mini-tuin recht in een eigen kamer!
Een andere populaire vorm van tuinieren, afgezien van binnenshuis tuinieren, is het verhoogde bed tuinieren. Het biedt diverse voordelen ten opzichte van de conventionele vorm van tuinieren. Verhoogd bed tuinen zijn ideaal voor kleine percelen van bloemen of groenten. Het vermindert ook de belasting die u heeft ondergaan door de voortdurende buigen van het lichaam, wanneer je de neiging om de tuin bedden.
Verhoogd bed Tuinieren:; Verhoogd bed tuinen zijn enkele centimeters boven de terra firma gebouwd. Dit is vooral handig als de toestand van de bodem beschikbaar zijn of behoren tot dat gebied, is van een slechte kwaliteit. Daarom is de bodem in het verhoogde bed tuin kan worden verbeterd om de voorwaarden te voldoen. Gemakkelijker te onderhouden, verhoogd bed tuinen zijn ook populair zijn ze minder gevoelig te worden binnengevallen door bepaalde soorten grassen.
Voordelen van verhoogd bed Tuinen:; Het staat u toe om de kwaliteit van de bodem controle binnen het specifieke gebied. U kunt zelfs verschillende bedden die specifieke bodem tot een bepaalde categorie van planten pak bevatten.
Verhoogd bed tuinen weglopen van de overmaat aan vocht. Dit helpt de wortels om te ademen vrij. Dit is gunstig in de tijd van zware regens als het overtollige water wordt afgevoerd sneller. Je niet zou hebben om een ​​probleem van de drassige bodem, die kan echt schadelijk zijn voor de planten gezicht.
Verhoogd bed tuinen kunnen gebruiken om de ruimte gebruiken om het maximum. De planten kunnen worden gekweekt dichter bij elkaar, maar je moet voorzichtig zijn om te voorkomen dat overbevolking.
Sinds de bodem is verheven boven het maaiveld, neigt op te warmen in een sneller tempo; dit op zijn beurt helpt vergemakkelijken betere groei van de planten.
Deze verminderen de druk op de rug, als je niet hoeft te houden bukken om de neiging om al je planten. Verhoogde bedden tuinen voeg wat gemakkelijk om te het leven van de ouderen en mensen die worden geconfronteerd met bepaalde rugklachten.
Deze kan ook worden gemaakt om te kijken echt aantrekkelijk en meer orde te scheppen in onze omgeving.
Hoe maak je een verhoogd bed tuin te creëren:
Eerst moet u de organische materialen mix in uw bodem. Dit zou helpen bij het verstrekken van de grond met alle nodige voedingsstoffen die zou helpen bij het beheer van de drainage. (Gebruik mest, compost, blad mallen etc)
Eenmaal gedaan, moet je brede rijen te maken.
Het bed moet worden gemarkeerd met strijkers. Een ideale bed moet hebben ongeveer de breedte drie meter en de lengte-25 meter of minder.
Nu, hark de bodem van de loopbrug. Handhaven van een hoogte van zes centimeter. Dit zal u helpen om de afwatering te verbeteren. U kunt de hoogte van het bed van uw statuur past.
Gebruik nu de hark naar de top van de bodem af te vlakken.
Een geul gegraven moet worden aan elke kant van de rij. Gebruik de schoffel te graven deze loopgraven. Loopgraven zou vooral nuttig zijn tijdens het regenachtige weer. Het zou geen onnodige stromen van water in de tuin.
Gebruik de hark een helling de zijkanten van het bed. Dit zou helpen voorkomen bodemerosie.
Om uw bed permanent, kunt u gebruik maken rotbestendig houtsoorten zoals ceder of materialen zoals stenen, rotsen enz. Wanneer het hout is bekleed met lijnolie, zou het helpen bij het vertragen van de verrotting van het hout. Maar in het geval je doel in het ontwerp of het uiterlijk van het verhoogde bed tuin te veranderen, dan moet je gaan voor een tijdelijke bed. U kunt zelfs hen gemaakt heb in verschillende vormen, zoals rechthoekig, rond, enz.
Tips voor uw hoogslaper tuin:
Plan metgezel planten. Dit zou de controle van de insecten en verbetert ook de conditie van de tuin. ; Begin uw verhoogd bed gebouw in het najaar, zodat u bereid zou zijn om te planten als de lente komt. ; Draai de rassen van de planten per jaar. Dit zou voorkomen dat dezelfde voedingswaarde wordt geabsorbeerd uit de bodem. ; Tall planten moeten worden geplant tegen de muur.

No comments:

Post a Comment