Thursday, 9 February 2012

Kweken van rozen: Tips voor beginners

Treffend aangeduid als de 'koningin der bloemen', je kunt groeien rozenstruiken in de tuin en ze promotieveld het over andere bloeiende planten te bekijken. In feite is het kweken van rozen is een absorberend manier om tijd door te brengen, dat kan ontspannend en geven je veel plezier. Komen in een verscheidenheid van kleuren, uit het diepste van rood tot de lichtste van de blanken, zal rozen versterken de schoonheid van je omgeving. Er zijn vele soorten rozen die zijn vrij makkelijk te kweken en daarmee zijn zeer geschikt voor beginners. Hieronder zijn een paar tips voor beginners voor de teelt van rozen:
Bij de aanschaf van rozensoorten om te groeien in uw tuin, zorg ervoor dat rassen die geurige kopen. Veel van de moderne variëteiten van rozen, maar mooi om te zien, hebben niet veel geur. Geurende variëteiten van rozen kan een geweldige manier om geur toe te voegen aan uw tuin en het leven te worden.
Rozen bloeien in de zon, dus zorg ervoor om ze te planten in een plaats die ten minste zes uur zonlicht krijgt. Echter, omdat de zon in de namiddag meestal erg heet is, is het beter om ze plat op een plek waar ze hun zon in de ochtend, en schaduw krijgen in het laatste deel van de dag.
Plant uw rozen in de bodem die een goede afwatering heeft. Als dat soort bodem is niet beschikbaar is, dan planten ze in verhoogde bedden kan het probleem oplossen. Ook, elke roos installatie moet worden beplant met ongeveer een meter ruimte van de volgende, zodat er voldoende luchtcirculatie. Dit helpt ook bij het voorkomen van ziekte.
Snoei uw rozenplanten in het begin van de lente, wanneer de nieuwe groei tekenen zichtbaar zijn, met kleine rode bultjes op de stam, die zal uitgroeien tot nieuwe takken. Allereerst knip beschadigde of dode takken. Wordt, behoudens voor 4 tot 5 belangrijkste stammen die gezond zijn, snoei de rest uit.
Met het oog op de beste bloemen en gezonde planten, rozen moeten goed worden bemest. Gebruik een vloeibare meststof te bevruchten uw rozen elke 3-4 weken tijdens de groeiperiode.
Rozen in het algemeen, zijn ook dorstige planten, en hebben veel water nodig. Als vuistregel, moeten ze grondig tweemaal worden gedrenkt in een week. In droge gebieden, is het een goed idee om een ​​druppelirrigatie systeem te installeren.
Mulch uw rozenplanten door de vaststelling van organisch materiaal, zoals gras, dennennaalden, en chips van hout. Dit helpt om vocht vast te houden in de bodem, zodat er minder water geven, voorkomt de groei van onkruid, zodat er minder wieden, en fungeert ook als een preventieve maatregel tegen ziekten.
Met het oog op insectenvraat, evenals een preventieve tegen schimmel besmettingen te voorkomen, kun je proberen neemolie. Een chemische bestrijdingsmiddelen of een insecticide zeep nodig zullen zijn in het geval er is een ernstige aantasting in uw planten. Een van de algemeen voorkomende plagen van rozen planten is de bladluis, die kan uitgeschakeld worden afgespoten met water en zeep. De Japanse kever is de volgende meest voorkomende plaag, waarvoor u zal moeten insecticiden te gebruiken. Een organische methode om insectenvraat is knoflook plant samen met uw rozen of een knoflook spray te gebruiken.
Voeg een extra heuvel van de bodem aan de voet van de roos planten om hen te beschermen in de winter. Op plaatsen waar het erg koud wordt, zal de hele plant moet worden bedekt met jute om bescherming te bieden voor de bovenste delen.

No comments:

Post a Comment