Wednesday 8 February 2012

Tapijt Vlekken verwijderen Tips: vlekken te verwijderen van tapijt

Tapijten zijn duur toevoegingen aan uw interieur en u natuurlijk niet wilt onnodige harde vlekken op hun schoonheid en de elegantie die ze toevoegen aan uw huis te ruïneren. Vaak, is veel tijd doorgebracht denken van een mogelijke oplossing te ontdoen van de vlekken en tapijt vlekverwijdering basics worden genegeerd. De verschillende producten voor vlekken te verwijderen van tapijt, dat de handel verkrijgbaar zijn, ook blijken inefficiënt meeste van de tijd.
Voor een succesvolle tapijt vlekken verwijderen, is het essentieel om de vlekken op basis van hun type te behandelen. Verschillende soorten vlekken moeten worden behandeld met verschillende combinatie van behandeling oplossingen. Hieronder vindt, zijn enkele tapijt vlekken verwijderen tips, voor verschillende soorten tapijt vlekken.
Basic Tapijt Vlekken verwijderen Tips
Schraap de semi - vaste of vaste vlekken, met behulp van een plastic spatel en vacuüm uit de vlek zoveel mogelijk. Gebruik geen mes of andere scherpe - edged tools. ; De vloeistof moet worden uitgewist vlek meteen voordat het kan sijpelen in het tapijt vezels. Gebruik papier handdoeken of weefsels voor dit doel. ; Test altijd de reinigingsoplossing op een klein patch van de vlek, te zien of het werkt of is te beschadigen het tapijt. ; Bij het gebruik van een oplossing om vlekken te verwijderen, toe te passen op de vlek met een doek. ; Bij het verwijderen grote vlekken, start werken vanuit de uiteinden, naar de basis, zodat de vlek niet verdere verspreiding. ; Gebruik nooit een borstel of wrijf hard om de vlek te verwijderen. Het zal alleen leiden tot meer schade aan het tapijt. ; Wees er zeker niet tot ruim natte het tapijt Tijdens spoelen en reiniging. ; Voor verwijdering van inktvlekken, schone met enkele citroensap. ; Koffie vlekken kunnen worden verwijderd door schoonmaken onmiddellijk met een mengsel van 1 eetlepel water met 1 eetlepel glycerine. ; Om speciale water gebaseerde vlekken zoals urine, koffie en thee vlekken te verwijderen, gebruik een milde water gebaseerde vlekverwijdering reinigingsoplossing, zoals een mengsel van azijn met lauw water of waterstofperoxide met lauw water. ; Vlekken te verwijderen van Carpet - Water gebaseerde vlekken; Watergedragen tapijtvlekken omvatten alcohol, bloed, vruchtensappen, wijn, melk, frisdrank en water gebaseerde meubelwas vlekken. Volg deze stappen om ontdoen van deze vlekken.
Reiniging: Gebruik een reinigingsoplossing gemaakt door mengen 2 eetlepels van huishoudelijke ammoniak (non - bleking) in een kop lauw water. Toepassing deze oplossing de vlek en uw vingertoppen gebruikt om de oplossing voorzichtig werk over de vlek. For mildere vlekken, een oplossing gemaakt door mengen ¼ eetlepel schotel wasproduct, in een kopje van water, kan worden gebruikt samen met de spoelen en blotting procedures.; Spoelen: Wegspoelen de oplossing behulp heldere, lauw water door bevochtigen de gebrandschilderde tapijtvezels.; Blotting: Na spoelen, moet u het gebied van de vlek blot door het plaatsen een absorberende papieren handdoek, die snel opzuigt al het water. Wellicht moet u het spoelen en deppen procedures herhalen, om ervoor te zorgen dat het tapijt is volledig vrij van de oplossing. ; Drogen: Laat het tapijt aan de lucht drogen, niet droog met een droger als het kan het tapijt weefselschade.
Vlekken te verwijderen van Carpet - vlekken op olie-, olie op basis van tapijt vlekken zijn relatief moeilijk om zich te ontdoen van, dan op water gebaseerde vlekken. Olie gebaseerde tapijtvlekken omvatten boter, bakolie, chocolade, tekenkrijt, mayonaise, kaarsenwas en zwart vetvlekken. Volg deze tips om zich te ontdoen van die vlekken.
Het allerbelangrijkste te doen, zodra het tapijt gebrandschilderde is met een olie gebaseerde vlek is, om het blot met een tissue papier of een papieren handdoek zodat dat het oorzakelijke agens de vlek, kan worden geweekt zoveel mogelijk. Maïsmeel kan ook worden gebruikt voor dit doel. ; Schoonmaak: Maak een reinigingsoplossing, door menging van een deel van hout geesten (gemethyleerd alcohol) met een deel ammoniak. Pas deze reinigingsoplossing om de olie gebaseerde vlek en herhalen totdat de vlek daadwerkelijk is verwijderd. ; Spoelen: Spoel met behulp van een milde zeep en schoon water. ; Bevlekken: Blot met behulp van een absorberende handdoek of papieren handdoeken. ; Drogen: Laat aan de lucht drogen of gebruik een stofzuiger om de vlek droog.
Als u niet in staat zijn om de vlek met behulp van de bovenstaande tips te verwijderen, is het raadzaam om de hulp van een professionele tapijt schoonmaken te nemen. Vergeet ook niet de tapijtfabrikant de instructies lezen, alvorens te behandelen aan een eventuele aard van de vlek verwijderen oplossing.

No comments:

Post a Comment