Sunday 12 February 2012

Koken en druk druk braden

Koken onder druk; Wokken wordt meestal gedaan in een snelkookpan. Druk koken is een manier van koken in een gesloten vat, dat het niet mogelijk lucht of vloeistoffen te ontsnappen onder een vooraf ingestelde druk. Kookpunt van het water neemt toe naarmate de druk toeneemt. Pressure cooking is afhankelijk van de druk van de stoom. Het is niet gebruikt voor het roosteren, braden pan en frituren. De hoge temperatuur tijdens het koken onder druk te maken het voedsel sneller koken en kooktijd kan worden verminderd. Pressure cooking maakt koken goedkoop. Deze manier van koken geld bespaart door snel koken en door het besparen van brandstof. Pressure cooking bespaart ook voedingsstoffen van het voedsel door het koken van voedsel de lucht strak.
Het proces betrokken zijn bij het koken onder druk is als water kookt stoom wordt geproduceerd. Snelkookpan vallen stoom inwendige van het schip waarmee de druk op te bouwen in de snelkookpan. Onder druk, de temperatuur stijgt hoger dan de normale voorwaarden. De stoom geproduceerd door hoge temperatuur koks voedsel snel, gelijkmatig en heerlijk. Door druk koken in de keuken blijft koeler en schoner omdat het voedsel wordt gekookt in een overdekte afgesloten vat welke valkuilen de stoom in het vat en daarmee voorkomt morsen van voedsel. In druk koken van een regulator releases stoom wanneer de druk overschrijdt. De regelaar is een vleugelgewicht die het mogelijk maakt de druk om te ontsnappen. Er is een veiligheidsklep, die fungeert als een back-up druk mechanisme dat de druk releases wanneer de primaire druk release mechanisme niet werkt. Door dit mechanisme voorkomt explosie van het schip als gevolg van hoge druk.
Er zijn bepaalde voordelen voor druk koken:
(1) sneller koken, (2) Door de kortere tijd van het koken, gebruikt minder brandstof.; (3) Het eten wordt gekookt boven het kookpunt en het zal je doden kiemen. Pressure cooking is hygiënisch, omdat het voedsel wordt gekookt in een gesloten pot.; (4) Gemakkelijk om te koken.; (5) Hogere kwaliteit van het koken.; (6) druk pan kan worden gebruikt voor het koken van grote hoeveelheden.(7); Makkelijk schoon te maken.; (8) verschillende soorten voedingsmiddelen kunnen worden gekookt op hetzelfde moment door het besparen van brandstof.
Frituren druk; druk frituren is frituren van voedsel onder druk. Het versnelt de baktijd en bespaart brandstof. Druk friteuse wordt gebruikt voor de druk te frituren. Druk frituren is een variatie van de druk koken waar olie en het eten gebracht hoge temperatuur in combinatie met hoge druk om het voedsel snel gaar. Industriële keukens druk gebruiken frituren. Snelkookpannen zijn niet bedoeld voor druk frituren.
Druk frituren is populair omdat het produceert smaakvolle producten met krokante buitenkant en met sappig en vochtig interieur. Knapperigheid is de belangrijkste kenmerken van gebakken voedsel. Het is moeilijk om deze scherpte te wijten aan vocht verkeer van het centrum van het voedsel naar de korst en ook van de omgeving te behouden, dit kan worden voorkomen door de druk te frituren.
Druk frituren vermindert niet vet en niet veel gezonder. Plantaardige oliën zijn het best voor druk koken.
Te frituren voedsel in de druk friteuse vul eerst de friteuse met voldoende hoeveelheid olie en voeg het voedsel na de olie heet is. Houd het deksel open, totdat het voedsel helft is gedaan en vervolgens het deksel. Verder koken tot het eten is gebakken. Geeft vervolgens de druk met behulp van het drukventiel en verwijder vervolgens het deksel. Neem eten en laat de olie afkoelen en voeg vervolgens de volgende batch van voedsel. Druk friteuses worden gewoonlijk gebruikt in restaurants. Druk friteuses zijn computer geprogrammeerd om en hebben een automatische druk te verminderen en akoestisch signaal aan het eind van het kookproces te laten zien het voedsel gebakken.
Druk frituren is een manier van frituren tot een betere en gezondere voeding te produceren. Met druk frituren het voedsel niet gedroogd uit als andere methoden.

No comments:

Post a Comment