Friday 10 February 2012

Hoe werkt scheidingsbemiddeling werk?

Echtscheiding is een pijnlijk proces. Sterke emoties van boosheid kan jarenlang blijven aanslepen. Gevoelens van afgewezen kan zelfs worden overgedragen naar nieuwe relaties. Voor veel koppels scheiden, de meest ondraaglijke kader van de procedure is vaak het verlies van zelfrespect. Geconfronteerd met onverbiddelijke gevoelens van angst en woede, veel mensen in het proces van het scheiden van elkaar zijn vaak verbijsterd door het gemak waarmee ze lijken waarden die zij bezat in diepe verband, zoals empathie, medeleven en respect te verlaten. The moeten vaak gekwetst neemt de plaats in van wat vroeger blijvende en intense liefde. Revenge vervangt zorg. Agressie verdringt beleefdheid. Wanneer dergelijke humane waarden worden opgegeven, het resulteert in het verlies van waardigheid en zelfrespect die vaak gezien wordt in een echtscheidingsprocedure.
Er zijn echter veel koppels scheiden ontdekken dat ze kunnen hun waardigheid, medeleven, en zelfrespect te behouden door het naderen van de echtscheiding in een nieuwe manier - via bemiddeling. Traditioneel is echtscheiding altijd al benaderd op een wijze hoor en wederhoor, vaak resulterend in het mislukken van de communicatie tussen de partijen, dure gerechtelijke procedures, vergezeld door intense vijandigheid. Veel paren vinden vaak dat, ondanks hun aanvankelijke goede bedoelingen, de contradictoire aard van de procedure zou zaken compliceren door te draaien, zelfs kleine kwesties in de gecompliceerde en onoverkomelijke degenen, die een aanzienlijke hoeveelheid geld en tijd op te lossen. Dergelijke ervaringen hebben veel scheiden of gescheiden Mensen voelen zich alsof ze hun innerlijke waarden verraden, maar ook als oneerlijk behandeld en tot slachtoffer gemaakt. Hoewel soms kan er geen andere uitweg, niet elke paar wil of moet dit soort eindigt om hun huwelijk te zijn.
Hoe werkt scheidingsbemiddeling een alternatief bieden?
Scheidingsbemiddeling is een alternatief voor scheiden paren, omdat mensen die speciaal opgeleid in mediation, bekend als scheidingsbemiddelaar, hen helpen om te komen tot een akkoord over kwesties in verband met hun scheiding, zonder dat ze gaan de hoor en wederhoor route. De echtscheiding mediator geeft het echtpaar financiële en juridische informatie, helpt hen te begrijpen van de emotionele en psychologische aspecten van scheiden, de impact ervan op de kinderen, alsmede het verschaffen van tips over het beheer van conflicten. De bemiddelaar stays neutrale hele proces, zonder veroordelend zijn tegenover een van de echtgenoten met betrekking tot de motivaties of de redenen voor hun beslissing om uit elkaar te gaan. De methoden van scheidingsbemiddeling zijn ontworpen om vijandigheid, verhoging van de communicatie te verminderen, en de expressie en het onderhoud van zorg en respect tussen de scheidende paar, alsmede hun familie te bevorderen. Dit resulteert in een scheiding niet langer gezien als synoniem met het verlies van zelfrespect en bitterheid.
Met echtscheiding bemiddeling, koppels hebben het vermogen van de beslissing voor zichzelf onder welke voorwaarden, wanneer, en hoe hun scheiding zal plaatsvinden. Scheidingsbemiddeling is gericht op het akkoord, gericht op het bereiken van een doel, en is de tijd beperkt. Unlike huwelijk counseling, is het niet bedoeld om te verbeteren of een huwelijk te redden, nor helpt het scheiden paren beslissingen te nemen, zoals in arbitrage. In plaats daarvan, scheidingsbemiddeling helpt bij het voorzien in begeleiding, samen met het creëren van een omgeving waarin scheidende koppels kunnen komen tot een overeenkomst over de kwesties in verband met hun echtscheiding, waardoor deze overeenkomsten op papier, en daarmee het begin van het proces van het verplaatsen naar de toekomst.
Hoe precies is mediation verschilt van de hoor en wederhoor systeem?
In de traditionele methode van hoor en wederhoor van de echtscheiding, zijn aparte attorneys ingehuurd door elke echtgenoot om zichzelf te vertegenwoordigen. Deze advocaten besteden dan veel tijd in de onderhandelingen met elkaar, en dan meer tijd om het resultaat van hun onderhandelingen te communiceren aan hun klanten. This hoor en wederhoor methode verergert het conflict, angst en stress, samen met escalerende de juridische kosten. Als de advocaten er niet in slagen tot overeenstemming te komen, zal een rechter moeten beslissen over de kwesties in verband met de echtscheiding. Dit resulteert in het draaien in een geschil, dat vertraagt ​​het proces van de echtscheiding, vaak voor een aantal jaren. Het resulteert ook in compromitterende de privacy van de betrokken personen, terwijl afbreken hun bezittingen die anders hadden kunnen worden verdeeld tussen het paar of gebruikt voor het verstrekken van voor de kinderen.
Echter, wanneer paren toevlucht nemen tot bemiddeling, nemen ze de hulp van een getrainde bemiddelaar te onderhandelen rechtstreeks met elkaar om te komen tot een overeenkomst over alle aspecten van hun echtscheiding, zoals kinderbijslag, afspraken over opvoeding, en het verdelen van de goederen. De mediator blijft een neutrale derde partij waarvan de uitsluitende verantwoordelijkheid is het vergemakkelijken van de onderhandelingen door het bepalen van de problemen, het onderzoeken van de mogelijke oplossingen en het geven van advies over alle zaken die moeten worden opgenomen in de definitieve overeenkomst.
Zo, bemiddeling helpt bij het terugdringen van de kosten van het scheiden. Studies hebben aangetoond dat de contradictoire wijze van het gebruik van twee advocaten van de totale kosten van de echtscheiding escaleert met maar liefst 134 procent ten opzichte van het gebruik van de mediation aanpak. These studies have also shown that divorces that are mediated lessens hostility, leaving the divorcing couples more satisfied with the outcome, and increased hun abidance with the agreements arrived at the during mediation process.
Mediation helpt in het erkennen van emoties
Een van de onderscheidende positieve aspecten van het proces van mediation is de wijze waarop de erkenning wordt gegeven zonder emoties zodat ze het proces te komen tot een overeenkomst kunnen belemmeren. Vaak is de confrontatie van brandstoffen de woede van de scheidende paar, waardoor ze zich uitsluitend te richten op hun meningsverschillen, die hen leidt naar het zicht van de dingen die ze doen verliezen over eens. Mediation helpt in koppels kunnen hun natuurlijke gevoelens van afwijzing, angst en vijandigheid te uiten in een gecontroleerde en neutrale omgeving waarin zij kunnen worden behandeld en uitgelegd op een zodanige wijze dat deze emoties niet verkeerd begrepen worden of worden toegestaan ​​om het conflict escaleren. Dit aspect, meer dan iets anders, wat het verschil is divorce via bemiddeling van andere manieren van het scheiden.
Hoewel bemiddeling is een nieuwe benadering van echtscheiding en familierecht, het is een van de meest tijd-geteste methoden die worden gebruikt bij het oplossen van conflicten. Bemiddeling is een van de beste manieren om te helpen scheiden paren bereiken verregaande en belangrijke beslissingen tijdens het behoud van hun gevoel van zelfrespect, waardigheid en menselijkheid. In deze tijden, die met zo veel levens gekneusd door de schadelijke aspecten van echtscheiding, menselijkheid, compassie en respect kan van onschatbare waarde schatten.

No comments:

Post a Comment