Thursday 23 February 2012

Outdoor Teak Furniture Care

Outdoor teak meubelen is erg populair geworden deze dagen vanwege de natuurlijke schoonheid van het hout. Echter, afgezien van de esthetische aantrekkingskracht, zijn er diverse andere voordelen van het kiezen van dit hout. Teak bevat natuurlijke oliën om te overleven in het regenwoud waar het groeit, dus het is van nature resistent tegen outdoor-elementen, insecten en rot. Bijgevolg, hoewel teak meubelen is over het algemeen een beetje duurder in vergelijking met eiken, redwood, of ceder, zijn natuurlijke sterkte en duurzaamheid maakt het de moeite waard.
Teak meubelen is gemaakt van een tropisch hardhout, die een rijke, honing tint heeft, wanneer het nieuw is. Maar, zoals de teakhouten leeftijden, samen met de blootstelling aan de elementen, begint het steeds een patina van zilver grijs. Als een aangelegenheid van de feiten, dit is precies hoe outdoor teak meubels die oud geworden is fijn kunnen worden onderscheiden. Het ding met teak is dat als deze zilvergrijze patina is links op de meubels, zonder dat wordt behandeld, is het niet mogelijk terug te krijgen van de oorspronkelijke honing kleur van het hout.
Hoewel de verandering in de kleur doet er een verschil niet maken om de duurzaamheid en de sterkte van de meubels, het doet een verschil maken voor zijn uiterlijk. Daarom, als je denkt het krijgen van jezelf outdoor teak meubelen, moet u beslissen of u wilt dat het zilver grijs geworden als het weer en wind of haar oorspronkelijke honing bruine kleur te behouden.
Gebruik Teak Protector op uw Outdoor Teak Meubelen
Teak productie deskundigen adviseren de toepassing van een Teak Protector als je wilt de originele goudbruine kleur van uw outdoor teakmeubelen te handhaven. Dit Teak Protector helpt bij het behoud van de kleur van het meubilair voor een seizoen, waarna het moet worden aangebracht.
Het is echter niet aan te raden teakolie gebruiken op outdoor teak meubelen te wijten aan de hoge onderhoudskosten die betrokken is bij het proces. De teak olie zal hebben om de drie maanden, zodat de bruine finish wordt gehandhaafd worden aangebracht. Deskundigen zijn ook van mening dat olie outdoor teak meubelen kunnen onregelmatige kleuren of schimmel veroorzaken.
Het proces van vergrijzing, als de meubels buiten is vertrokken zonder de teak olie of teak protector, duurt ongeveer negen maanden, afhankelijk van de blootstelling aan elementen zoals de zon en regen. Als u van deze natuurlijke verweerde look, dan is de enige zorg die nodig is voor uw outdoor teakmeubelen is een regelmatige poetsbeurt.
Gebruik een Schoonmaak oplossing voor uw Outdoor Teak Meubelen Onderhoud
Een oplossing gemaakt van een 25:75 mengsel van een bleekmiddel met een mild reinigingsmiddel in water is ideaal voor deze reiniging doel, dat kan worden gedaan met een zachte borstel. Zodra het meubilair is schoongemaakt, moet het hele stuk grondig worden afgespoeld om zich te ontdoen van alle reinigingsoplossing of vuil residu. Deze methode van reinigen is heel adequaat, zowel voor uw verweerde meubels alsook de gouden bruine.
Deze dagen kunt u ook producten, die bekend staat als teak cleaner, die gebruikt kan worden terug te brengen van de natuurlijke kleur van teak meubelen indien zij toestemming heeft gekregen om weer in zijn zilvergrijze kleur. Ongeacht hoe lang het meubilair is buiten gelaten, kunnen ze worden teruggezet naar hun oorspronkelijke honing bruine kleur met behulp van de Teak Cleaner. Dit restauratieve proces is heel eenvoudig, zonder dat een harde schrobben.
Vermijd het schilderen of kleuren Uw Outdoor Teak Meubelen
Sommige mensen kiezen voor schilderen of vlekken op hun outdoor teak meubelen. Echter, teakhout deskundigen frons op deze praktijk, omdat de natuurlijke olie die optreedt in het hout wordt voorkomen dat de beits of verf vast te houden aan het. Maar, als je wilt vlek of uw outdoor teak verf, is het het beste om deskundig advies over wat wordt aanbevolen om te worden gebruikt.
Terwijl buiten teak meubelen blijft het hele jaar buiten door sommige mensen, anderen denken dat het beter is om ze binnen tijdens ongunstige weersomstandigheden. Maar als je besluit om uw teakhouten meubelen buiten te houden, dan moet u ervoor zorgen dat de zwembaden van het water niet te verzamelen over de meubels of dat het niet bewaard op een natte ondergrond. Echter, het beste deel van teak meubelen is dat, want het is een hardhouten, is het bestand tegen zwelling, krimp en kromtrekken. Plus, haar natuurlijke olie behoudt zich het meubilair, zonder de gladde afwerking splinteren, wat resulteert in het op zoek beeldschoon voor vele jaren. Met de juiste zorg, zal uw outdoor teakmeubelen inderdaad laatst een lange tijd.

No comments:

Post a Comment