Tuesday 15 November 2011

Soorten ceders

Cederbomen wetenschappelijk bekend als Cedrus, behoren tot de Pine (Pinaceae) familie met kenmerken vergelijkbaar met die van de Arborvitae familie. Verschillende soorten ceders zijn te vinden in de bergachtige regio's, die vochtige grond vermengd met kalksteen have. Ze groeien goed in een omgeving met overvloedige regenval. Cederbomen zijn conisch gevormde, verspreid over ongeveer 50 meter in de breedte en het opgroeien tot een hoogte van 30-40 meter. Voordat we over de soorten ceders, laten we eens kijken naar een aantal gemeenschappelijke feiten over cederbomen.
Feiten over cederbomen
Cederbomen zaden produceren die zijn geclusterd in conische vormen en geven een sterke geur. Cederbomen hebben platte takjes die vol en dicht, met gele bloemen bloeien aan het uiteinde van de bladeren. De bladeren, de vorm van naalden verspreid in vier hoeken, groeit op korte zijtakken en worden gekleurd zilver-blauw of blauwachtig groen. De ceder schors is meestal roodbruin van kleur. Ze hebben vestigingen uitwaaierend in alle richtingen en hebben meestal gespleten boomstammen.
Deze soorten bomen groeien duurzaam, rood-gekleurd hout dat wordt gebruikt voor de bouw en ook voor het maken van potloden en klein gereedschap. In bergachtige regio's, is ceder zelfs gebruikt als brandhout. Tijdens de Middeleeuwen werd ceder hout dat wordt gebruikt voor het maken van boten, wapens, dozen, schalen en manden, en de schors werd gebruikt voor het maken van dekens, capes en kostuums. Cedar hout produceert een giftige, natuurlijke olie die een kruidige geur heeft en is giftig voor insecten en dieren. Cederbomen worden gebruikt voor decoratieve doeleinden ook, zoals bonsai bomen of planten geplant aan de zijlijn van de straten.
Cedar boomsoorten
Atlasceder (Cedrus atlantica) atlasceders groeien in de vorm van brede piramides die gevuld zijn met naald groenblijvende bladeren, deze worden meestal gevonden in Noord-Afrika. The Blue Atlas Ceder (Cedrus atlantica 'Glauca'), die prachtige zilverblauwe naalden is de meest aangeplante. Dit type is niet geschikt voor op straat beplanting. Deze ceders groeien goed in een gematigd klimaat, zoals ze zijn niet koud winterhard.
Ceder van Libanon (Cedrus libani): ceder van Libanon is de meest koude hardy tussen de ceders en is uitgerust met een dikke stam. Ze hebben helder groene bladeren die open zijn en onregelmatig piramide-vormig. These cederbomen zijn uitzonderlijke exemplaren tussen de hele familie ceder, maar ze zijn niet geschikt voor op straat beplanting.
Ceder ceder (Cedrus deodara): ceder Cedar ook wel bekend als Himalaya ceder, is piramide-vormig met dichte, zachte textuur vestigingen in een gelaagde, slinger-achtige vorm. Deze types van bomen vormen een gebogen structuur, vanwege hun lage takken die schuin naar de grond. These cederbomen zijn bekend door de opvallende vorm zijn ze uitgroeien tot, en ook de snelst groeiende cederbomen.
Oost-Red Cedar (Juniperus virginiana): Eastern Red Cedar is gevonden in de woestijn gebieden in het oosten van de Verenigde Staten. Hun naaldachtige, jongere bladeren groeien aan oudere geworden, geschubde bladeren. Deze lichte groenige bladeren om te zetten in een roze tint in het koude seizoen, en zenden ook een aangename geur als verpletterd. Deze bomen dragen blauwe bessen, die een aantrekkelijke winter hapje voor vogels. Het hout van deze boom wordt gebruikt om heggen of windjacks te maken. Rassen van Oost-Red Cedar onder Canaerti, Blue Point Juniper bomen, Burkii, Princeton Sentry, Emerald Schildwacht, Hetzii Columnaris and Keteleeri.
Oriental Arborvitae (Thuja orientalis) Oosterse arborvitae worden gevonden weer schieten in de vorm van een kleine boom of zelfs als een kleine struik. Deze bomen ontwikkelen zich gewoonlijk uit een dichte en compacte loof, naar een open kap. Ze komen met geschaald naalden, felgroen gekleurd. Het wordt verbouwd als een afdekking, zoals ze zijn makkelijk te knippen. De meest voorkomende soorten behoren bakeri, Blue Cone en elegantissima.
Noord-White Cedar (Thuja occidentalis): De noordelijke witte ceder ook bekend als White Cedar, Oost-witte ceder of Amerikaanse Arborvitae wordt gebruikt voor de groenvoorziening. Dit soort boomsoorten komen met glanzende groene, geurige bladeren, waarvan de stam van de grond te dekken tot het vegen takken. Ze hebben donker bruine stammen, waardoor ze ideaal zijn om te worden gebruikt als heg. De meest voorkomende soorten behoren Affinity, Emerald, Sunkist, Hills donkergroen, Techny, Fastigiata, Nigra, Wareana Lutescens, Columnaris en Pyramidalis.
Western Red Cedar (Thuja plicata): Western Red Cedar ook bekend als de Great Western Arborvitae, Kano ceder, de Stille Oceaan Redcedar en Giant Red Cedar worden gevonden in het wild in de noordwestelijke delen van de Verenigde Staten en Canada. Ze zijn nuttig verbouwd tot heggen en voor de screening vorm. De bladeren zijn schilferige, met een glanzende groene kleur en zijn aromatisch. Ze hebben een roodbruine bast, met loof dat bruin-brons wordt in de winter. De meest voorkomende rassen are Atrovirens, Emerald Cone, Zebrina, Stoneham Gold, Green Giant, en Fastigiata.
Met zo veel verschillende soorten ceders beschikbaar is, is het eenvoudig om er een die past bij uw behoeften landschapsarchitectuur selecteren.

No comments:

Post a Comment