Wednesday 30 November 2011

Maple Tree Ziekten

Esdoorns worden beschouwd als de meest uiteenlopende en populaire bomen voor landscaping. Er zijn verschillende soorten esdoorns en elk van hen heeft unieke kenmerken. Esdoorns worden gebruikt als timmerhout voor de bouw en houten meubilair. Het belangrijkste kenmerk van esdoorns die hen onderscheidt van andere bomen is de vorm van hun bladeren.
Maple Tree ziekten; esdoorns zijn gevoelig voor verschillende ziekten veroorzaakt door ongedierte, insecten en schimmels. Elke esdoorn vereist andere bodem-en klimatologische omstandigheden, dus ook om te voorkomen dat ziekten esdoorn planten moet worden gedaan met behulp van geschikte bodem. Indien geplant in de juiste grond, kan esdoorns weerstaan ​​ziekten als gevolg van stedelijk klimaat of milieu. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten esdoorn ziekten.
Anthracnose; De wetenschappelijke naam van anthracnose is Colletotrichum spp. Het is een klasse van boomziekten, die het gevolg zijn van schimmels aan te vallen. Elk van de anthracnose ziekten alleen van invloed op specifieke bomen. Andere dan esdoorn, deze klasse van de boom ziekten, heeft ook invloed op andere bomen zoals witte eik, iep en kornoelje. In het geval van esdoorn ziekten, zij invloed op de bladeren en takken van esdoorn. De ziekte leidt tot de vorming van de paarse bruine vlekken langs de aderen en donkerbruine vlekken tussen of langs de aderen van de esdoorn bladeren. De ziekte is te wijten aan langdurige, koud en vochtig weer veroorzaakt. De ziekte schade veroorzaakt aan knoppen, twijgen en de val van de esdoorn bladeren. De genezing van deze ziekte esdoorn, kan verwijdering van de aangetaste bladeren, twijgjes en takken. Fungicide is ook een van de oplossingen, maar moet de hulp van een deskundige.
Tar Spot; Tar plek is een van de meest onschuldige esdoorn ziekten. Deze veroorzaken vlekken op de esdoorn bladeren als gevolg van schimmels en lelijke. De ziekte veroorzaakt geen ernstige gevolgen voor de gezondheid van de boom, maar creëert lelijke teervlekken. De vlekken zijn aanvankelijk geel en zwart worden langzaam van kleur. Noorse esdoorn, Zilver esdoorn en suikeresdoorn zijn meestal aangetast door de teer ter plaatse esdoorn ziekte. De bovenkant van de bladeren worden aangetast in de lente en kan leiden tot het vallen van bladeren, vóór de val. Aangezien de ziekte is niet schadelijk, is geen behandeling meestal aanbevolen.
Maple Wilt; Maple verwelkingsziekte wordt ook wel als verwelkingsziekte Verticillium en wordt beschouwd als de meest gevaarlijke esdoorn ziekte. Verticillium, is de schimmel die is bodemgebonden en is verantwoordelijk voor het doden van meerdere esdoorns. De ziekte tast het vasculaire systeem van de boom en veel van de tijd, eindigt het doden van de boom. Er zijn geen significante verschijnselen van de aanwezigheid van de schimmel in de bodem en de schimmel tast de boom door de wortels. De bladeren van de bomen aangetast door deze ziekte zijn bruin of geel gekleurd en de kleur van het spint van de boom is olijf. De ziekte heeft het potentieel om een ​​goed gegroeid esdoorn te vernietigen en het afsnijden van de boom is de enige oplossing voor deze ziekte. Dit voorkomt de verspreiding van de ziekte naar de andere esdoorns in het gebied. Noorwegen esdoorns zijn het meest vatbaar te verwelken esdoorn. De overige esdoorns die getroffen zijn Sugar esdoorn, Japanse esdoorn en zilver esdoorn.
Sapstreak; Sugar esdoorns worden beïnvloed door de Sapstreak esdoorn ziekte. Het is een schimmelziekte, veroorzaakt door de schimmel Ceratocystis coerulescens en kan leiden tot ernstige schade aan de Sugar esdoorn. Aanvankelijk, de ziekte is niet ernstig, maar als het groeit verder kan een ernstige bedreiging opleveren voor de esdoorn. Het hout verdwijnt en daarmee de boom is niet bruikbaar voor timmerhout zodra de boom is aangetast door deze ziekte. De enige oplossing voor dit esdoorn ziekte is om de boom omhakken.
Preventie is altijd beter dan genezen, beschermt u esdoorn voordat het wordt beïnvloed bij een van de bovengenoemde esdoorn ziekten. Goede verzorging van de boom is de enige oplossing om esdoorn ziekten te voorkomen. Water de boom regelmatig, gebruik meststoffen en bestrijdingsmiddelen en in geval van een infectie, meteen actie ondernemen door het raadplegen van een deskundige.

No comments:

Post a Comment