Friday 11 November 2011

Moeilijke mensen: Hoe Ermee Om te Gaan

Niemand is perfect, dat is een feit. Maar wat doe je als iemand je weet dat je irriteert zo veel dat je gespannen elke keer zie je ze krijgen? Of het nu een collega, vriend, buurman, familielid of iemand anders, hoe kan je schild jezelf uit hun moeilijke gedrag, en het conflict oplossen zonder dat verdere leed?
Misschien kun je niet veranderen de persoon die rijdt je gek, maar er kan iets wat je kunt doen om verdere conflicten te voorkomen. Het is waar dat je misschien niet in staat zijn om de andere persoon de zeggenschap, maar u kunt uw eigen gedrag. Afhankelijk van de reden voor de ergernis, kunt u in staat zijn om negatief gedrag gewoon diffuse door de manier waarop je jezelf handvat in de situatie. Maar eerst moet u begrijpen de wortel van het conflict.
Mensen meestal reageren op de manier waarop ze doen, omdat ze geactiveerd worden door een emotie. Of ze begrijpen de onderliggende factor die de oorzaak is hun gedrag is een andere zaak. Maar ook als ze niet de punt van hun frustratie begrijpen, kunt u in staat om het uit te zoeken. Daarom is de eerste stap in het omgaan met een moeilijke persoon is te begrijpen waarom ze zijn zoals ze zich gedragen. In mijn ervaring, de echte reden voor het conflict is zelden de hand liggende, dus het nemen van de extra tijd om dieper in de situatie te kijken alleen kan werken in uw voordeel.
Om dit te doen, neem een ​​stap terug en verplichtingen heeft niet alleen hoe ze je behandelen, maar ook hoe ze te behandelen anderen. Zijn er gelijkenissen tussen de twee? Ze behandelen sommige mensen beter dan anderen, en zo ja, waarom denk je dat dit is? Zou het een eenvoudige persoonlijkheid conflict, of is hun gedrag veroorzaakt door een dieper probleem? Begrijpen waarom de persoon zich gedraagt ​​de manier waarop ze is de eerste stap, en eerlijk gezegd, om de sleutel te bepalen hoe het conflict bij de hand op te lossen.
Zodra je het gevoel alsof je begrijpen waarom de persoon is de manier waarop ze zich gedragen, de volgende stap is om te proberen erachter te komen jouw rol in de situatie. Zijn ze boos op je specifiek, of doen ze lijken problemen interactie met anderen hebben? Als het lijkt te worden geïsoleerd om jou alleen, probeer dan om erachter te komen waarom dit ook moge zijn. Is het echt omdat je iets deed dat ze niet willen, of kan dit worden een andere reden, zoals een verschil van mening, of een eenvoudige misverstand dat is uit de hand gelopen? Er zijn duizenden mogelijke redenen waarom mensen niet met elkaar opschieten, dus het kan wat tijd en moeite om erachter te komen waarom dit het geval is. Ongeacht de reden, het uitzoeken uw rol in de situatie is een cruciale stap in de voltooiing van de uiteindelijke doel: begrijpen waarom het conflict niet bestaat, en iets op te lossen om het beste van uw vermogen.
Zodra je het gevoel alsof je je rol te begrijpen, is de volgende stap is om te beslissen of u wijzigingen aanbrengen in uw eigen gedrag om uw doel te bereiken. Nu, dit heeft waarschijnlijk niet eerlijk. Immers, waarom zou je de manier waarop je gedragen om een ​​ander die zijn moeilijk pas? Nou, het simpele feit blijft dat als de situatie waardoor je leed vervolgens, iets moet veranderen, en sinds hoe je omgaat met de situatie kan het verschil maken, kan het de moeite waard zetten weer de moeite om het beter te maken. In feite, soms de beste manier om een ​​diffuse situatie is om te verblijven en rustig herhaal terug naar hen uw begrip van het probleem. Het is verbazingwekkend hoe handig deze tool kunnen worden als je gevangen in een confronterende situatie.
Waar enigszins mogelijk, probeer communiceren met het persoon rechtstreeks. Soms met een open gesprek kunnen oplossen misverstanden and beide partijen helpen begrijpen van de ander oogpunt. Ik begrijp dat dit niet altijd mogelijk is. Maar uiteindelijk, als zij afkomstig zijn van een resolutie is het uiteindelijke doel, een open gesprek kan worden de moeite waard. Immers, soms met een moeilijk gesprek is beter dan nog in een onaangename situatie.
Er is geen twijfel over bestaan ​​dat mensen moeilijk kan zijn om te gaan met, maar door het bijhouden van het uiteindelijke doel in het achterhoofd, en het nemen van een weinig tijd om het conflict begrijpen, kunt u de eerste stap naar het oplossen van conflicten. Het kan even duren en meerdere pogingen voordat het je lukt. Je mag zelfs je van plan langs de weg te wijzigen. Maar als je je doel kunt, ongeacht hoe moeilijk te bereiken, kunt u wellicht aanzienlijk spanningen te verminderen tussen de twee van u, resulteerde in een betere relatie in de toekomst.

No comments:

Post a Comment