Friday 27 January 2012

Voordelen van een convectie oven

Wat is een Convectie Oven?; Het fundamentele verschil tussen de werking van een convectie oven en de andere ovens is dat het vroegere gebruik van verspreid verwarmde luchtstroom maakt om te koken voedsel. De luchtlaag die werkt als een isolatie om het voedsel in veelgebruikte ovens is ontdaan weg in de convectie ovens. Het creëert een 'wind chill' effect en verwarmt het voedsel snel. Het menselijk lichaam verliest warmte aan de omgeving door middel van het proces genaamd convectie. De warmte gaat verloren al snel wanneer de windsnelheid is groter. De convectie oven gebruik van hetzelfde principe het bereiden van voedsel. Als een warme luchtstroom wordt verspreid in de oven, het helpt bij het koken het voedsel snel. Dit komt omdat de laag van de isolatie die zich ontwikkelt rond het eten in traditionele ovens wordt verwijderd in deze oven. De structuur van een convectie oven kan ruwweg worden omschreven als die van het hebben van een warmtebron, 2 - 3 rekken, en de voorziening voor lucht te stromen.
Voordelen van een convectie oven, er zijn vele voordelen van deze keuken apparaat biedt het bereiden van voedsel efficiënt. Hier is een lijst van hetzelfde:; De belangrijkste van de voordelen is de snellere tempo waarin dit over verwarmt of koks het eten. ; De traditionele oven maakt zelfs het koken door tot verhitte luchtcirculatie. Zo verandert de positie of plaatsing of voedsel niet uit voor een goede verwarming in deze oven. De circulerende lucht verwarmt het voedsel geplaatst op rekken, zelfs als het weg is van de bron van verwarming. ; De temperatuur nodig om het voedsel in convectie ovens kok is in veel mindere ten opzichte van de conventionele stralende ovens. De verlaging van de temperatuur nodig heeft, is ongeveer 25 graden. De tijd die nodig is in de keuken het eten is verminderd met ongeveer 25% in deze magnetron. ; De hierboven genoemde voordelen kunnen we tot de conclusie dat convectie ovens zijn energie-efficiënt te leiden. ; Koken met de hulp van convectie ovens behoudt de interne of inherent aanwezige vocht in het voedsel. Bakkerijproducten zoals taarten en brood bruin snel in convectie ovens ten opzichte van die in de traditionele ovens. De interne óók vocht wordt vastgehouden. ; De vitaminen en voedingsstoffen in het voedsel worden bewaard, zelfs na het koken in deze kookgerei. Dit is een duidelijk voordeel boven het gebruik van traditionele ovens of magnetrons, waar voedingsstoffen verloren gaan in het proces van koken. ; Opwarmen het voedsel in stralende ovens moeilijk kon ten tijden. Dit is omdat, de ongelijke verwarming in deze ovens bederft het voedsel. Het voedsel zou kunnen krijgen uitgedroogd, waardoor de kwaliteit ervan. Een convectieoven overwint de hierboven genoemde nadeel van een traditionele oven en helpt bij het opwarmen van het voedsel snel. ; Hoe maak je een Convectie oven te gebruiken; een optimaal gebruik van de efficiëntie van de convectie ovens maken, moet men houdt twee dingen in gedachten. Het eerste wat moet worden beschouwd, is dat deze ovens kan worden ingesteld bij temperaturen die 25 graden lager zijn dan die welke in de traditionele ovens. Het volgende ding is het instellen van de kooktijd mindere door 10 - 15 minuut is dan die van de traditionele ovens. De hierboven genoemde punten stellen ons in staat om effectief gebruik maken van de convectie ovens.
De voordelen van een convectie oven over de traditionele maken er een beter alternatief om te koken. Hoewel convectie ovens zijn een beetje duur, met een thuis bespaart u kostbare tijd. Het feit dat deze ovens zijn energie-efficiënte maakt de convectieoven een milieuvriendelijke apparaat. Dus moet men proberen om convectie ovens gebruiken voor de talrijke voordelen die het biedt.

No comments:

Post a Comment