Saturday 21 January 2012

Indiase kleding

Indiase kleding is snel verkrijgen van bekendheid in de mondiale markt. In India, bijna elke staat heeft zijn eigen kenmerkende stijl en manieren van kleden en kan men zien dat etnische slijtage echt Indian stijl van kleden regels. Vrouwen in India volgen nog steeds de traditionele stijlen van de Indiase kleren hoewel daar kan men nu een westerse invloed in het zien als goed. Indiase kleding, hoewel de traditionele en etnische in hun beroep hebben een grote markt als gevolg van de veelzijdigheid ervan. Indian kleding kan worden gestructureerd kijken echt modern en zelfs etnische, op hetzelfde moment. Iedere gemeenschap in India heeft iets nieuws om zoveel van de ontwerpen zijn betrokken te bieden. Kleuren worden gebruikt in overvloed in Indiase kleding en dit is zichtbaar in de kleurrijke kostuums van de vrouwen in Gujrat en Rajasthan ook. Van rijk en uitwerken tot het zijn glamoureuze en sensueel, Indiase kleding hebben veel meer te bieden dan je ooit kon voorstellen. Neem een ​​kijkje in enkele van de basisprincipes van de Indiase kleding en waarom deze zijn een rage, zelfs vandaag.
Soorten van de Indiase Kleding:; Indiase vrouwen en de sari zijn altijd een langdurige affaire. Dit is absoluut de meest sensuele en glamoureuze outfit die is gegaan door diverse aanpassingen langs de weg. Voor degenen die niet echt vertrouwd met een sari, dit is een lange strook van doek dat is altijd gedragen met een top of blouse (Choli). This kleding kunnen een patroon, gewoon, met gedetailleerde borduurwerk tot bijna zeeg in haar materiaal. Deze lange strook van doek heeft variërende lengte van vier tot negen meter. Een eind van de sari is gedrapeerd rond de taille en de andere is geregeld over de schouder. Er zijn verschillende manieren om een ​​sari draperen als goed, die zou afhangen van de staat of op de creativiteit van de persoon. De toppen of de blouse is over het algemeen gedragen met korte mouwen, maar als gevolg van de Indo westerse invloed, veel ontwerpen die nemen halsters en backless ontwerpen, zijn heel populair. (Hoewel sommige modefanaten stellen that halster en tube top ontwerpen eigenlijk zijn oorsprong in de oude dagen van India zelf en niet een product van westerse invloeden.)
Indiase kleding ook tegemoet aan de Salwar kameez, die zeer populair onder Indiase vrouwen voor het comfort en de veelzijdigheid ervan. De Indiase Salwar kameez is een stromende jurk en heeft altijd de drie elementen-the salwar, kurta en de Dupatta. De stijlen van de Salwar kameez ook variëren en vandaag kunnen we variaties zien in de pasvorm, lengte van de kurta's, patronen en silhouetten ook. De Indo-westerse stijlen hebben een interessante mix met veel gedetailleerde zo goed werkt. Bandhani, kraaltjes pailletten, blok prenten, chikankari enkele van de meest favorieten. Dit wordt ook wel als een Punjabi pak vanwege zijn populariteit in Punjab. The kameez is een tuniek gedragen over de salwar that baggy is met plooien of het toebehoren als goed. Lappen, denim, zijde, katoen, georgette etc zijn enkele van de stoffen die gebruikt kan worden voor Salwar kameez. Halster ontwerpen en ontwerper rug zijn ook doordrenkt met de traditionele structuur van de Salwar kameez.
Meeste Indiase bruiloften kan nooit compleet zonder de zwaar geborduurde of opgesmukt Saris, maar een ander dergelijke populaire kledingstuk in de Indische kleding is de Ghaghra Choli of de Lehenga Choli. Ook bekend als de Sharara bij tijden werd deze traditionele jurk eerst geïntroduceerd naar India tijdens de Mughal regel. The Ghaghra choli bestaat eveneens uit drie elementen-a lange wapperende rok (Ghaghra), een fitting top ook bekend als de choli en een Dupatta. Sharara's zijn meestal gemonteerd tot de knie gebied en flare richting de onderste helft. Kan worden gedragen voor bruiloften, worden deze Sharara's zwaar geborduurde of verfraaid met diverse design elementen. De Dupatta is altijd gedragen om het hoofd te dekken, maar vandaag zijn er verschillende manieren gebruikt om de Dupatta apart drape, van de traditionele manieren. Heldere en luid kleuren zoals rood, roze en zelfs goud zijn zeer veelgevraagd als het gaat om bruidskleding. The Lehenga Choli of de Ghaghra Choli varieert ook in haar ziet per de gebieden of regio in India. Deze kunnen worden glinsterende zwaar versierde kledingstukken en kijk grand when samen met gouden accessoires en Kundan sieraden die de look compleet. Vanwege de grandeur van dergelijke Indiase kleding, deze zijn meestal populair voor bruiloften en andere formele en typisch Indiase functies.
De traditionele Indiase kleding voor mannen is altijd de dhoti kurta. Zelfs deze etnische kleding is een deel van de Indo-westerse cultuur en heeft vele wijzigingen t / m datum. Gedragen op een dagelijkse basis in het oude India, was de dhoti Kurta derhalve beschouwd als een onderdeel van casual kleding voor mannen. Vandaag, het is een deel van formele slijtage ook; als gevolg van de overvloed aan designer kleding dragen in de markt. The dhoti is een rechthoekig stuk doek dat wordt gedragen rond de taille en benen. Er zijn verschillende stijlen van het dragen van de dhoti ook; dit grotendeels afhankelijk van elke staat in India. Algemeen, is het gevouwen rond de taille en de top uiteinden gebonden in de voorzijde en de links en rechts uiteinden zijn verscholen in de rug. The dhoti is gedragen met een Kurta, die is een lange fitting kledingstuk op de lijnen van een shirt. The Dhoti kurta is ook gedragen met een Dupatta voor formele gelegenheden. In Zuid-India, mannen soms vouw de dhoti doormidden en tuck het in de taille zodat het alleen de knieën bereikt, naarmate hij te omslachtig te beheren.
The Sherwani is nog zo'n populaire kledingstuk onder de Indische kleding. Deze lijkt een jas en is ook slechts gedragen tijdens bruiloften en feestelijke gelegenheden. The Sherwani wordt gedragen door mannen, hoewel dit erg zwaar geborduurd op keer. Deze jas past vaak het lichaam goed en is over het algemeen gedragen met een losse broek, churidar of zelfs een dhoti. De oorsprong van Sherwani soms evenwel ingedeeld naar Centraal-Azië. Aantrekken van een Sherwani wordt beschouwd een merk van royalty en een symbool van status, sinds de oude dagen.
As in vergelijking met alle bovengenoemde outfit, Indiase kleding omvat ook de lungi die misschien is de meest eenvoudige en makkelijk à-porter kleding! Het kledingstuk wordt gedragen rond de taille en stroomt naar beneden tot op de enkels. Gedragen door mannen met name in Zuid-India, is de lungi nu gedragen door vrouwen. De gewijzigde en hip versie van de lungi heet de sarong of wrap-around rokken die verkrijgbaar zijn in gevarieerd lengtes. Verkrijgbaar in effen kleuren en maffe prints en de lungi is een favoriet onder velen, vooral in gebieden die een warm en vochtig klimaat. Deze zijn vastgebonden of vastgemaakt de taille op verschillende manieren.
De tulband heeft altijd degene geweest belangrijkste accessoire dat heeft mengden goed met de Indiase kleding. Dit is gedragen op het hoofd en bestaat uit een enkel stuk doek is gewikkeld rond het hoofd gebied. Hoewel Indiase mannen doen vandaag niet echt de tulband gebruik op een dagelijkse basis, het was een gemeenschappelijke affaire in oude India, als middel van bescherming tegen de hitte. Tulbanden zijn daarom populair in Rajasthan en worden ook geassocieerd met de Sikh gemeenschap in India. De tulband heeft ook een religieuze betekenis in India. De tinten van de tulband worden ook gebruikt om verschillende betekenissen signify alsmede.
Ongeacht de gelegenheid of regio in India, heeft Indiase kleding een lange weg uit de manier kledingstukken zijn gestyled en hun bereik wereldwijd,. Met elke staat heeft zijn eigen unieke en karakteristieke functie, kan de variëteit die men kan zien in de Indiase kleding verbijsterend in tijden! Hoewel de meeste modieuze kleding hebben een bepaalde houdbaarheid, deze Indiase kleren zijn zeker hier te blijven!

No comments:

Post a Comment