Monday 30 January 2012

Tung Olie

Tung olie wordt gemaakt van het zaad dat wordt gevonden in de moer van de Tung boom. Deze zaden zijn verkrijgbaar bij de verschillende soorten van de Aleurites. Dit is een bladverliezende schaduwboom en behoort tot de Euphorbia familie. Deze boom is oorspronkelijk gekweekt in China. Misschien is dit de reden dat de naam 'Tung' is afgeleid van het Chinese woord, die het hart vormt. Dit komt waarschijnlijk omdat de vorm van de bladeren van de boom Tung, die zijn groot en hartvormig en donkergroen van kleur. De Tung boom kan groeien tot 40 meter hoog. Tung olie wordt vaak de voorkeur ten opzichte van ricinusolie en lijnzaadolie als het gaat om het nut factor.
Feiten over Tung Oil Boom:; De Tung boom leeft ongeveer 30 jaar. De vruchten van de boom Tung groeien in clusters. Elke vrucht hebben ten minste 4 tot 5 moeren. Wanneer de Tung boom groeit onder omstandigheden die bevorderlijk zijn vruchten af ​​te werpen, kan zij ongeveer 2 ton van noten, waarvan 100 liter kan opleveren van Tung olie. Dit is alleen mogelijk met de juiste zorg voor de Tung olie boom. Men heeft om ervoor te zorgen dat de voorwaarden zeer gunstig zijn, als de Tung boom vraagt ​​om de juiste balans van het warme en het koele klimaat. De Tung boom begint vruchten af ​​te werpen wanneer het in het derde jaar van de groei.
Het was in het jaar 1912, de Amerikaanse ambassadeur geprobeerd om de Tung bomen schip naar Californië, maar met weinig succes. Zoals eerder vermeld, Tung bomen nodig gunstige klimatologische omstandigheden voor hun overleving dus geen van deze Tung bomen overleefd als gevolg van de verandering in de atmosferische omstandigheden. Sommige van de Golfkust gebieden proefde het succes te wijten aan de groei van de Tung bomen, als ze waren in staat om de juiste klimatologische omstandigheden te bieden. Tung bomen zijn nu ook geteeld in gebieden van Argentinië, Afrika en Paraguay.
Feiten en gebruikt ongeveer de Tung Olie:; Om de pure en rauwe vorm van Tung olie te verkrijgen, zou men tot een bepaald proces te volgen. Deze is gemaakt van de ingedrukte zaad van de moer. De eerste vermelding van de Tung olie kan worden gevonden zo vroeg 400 v. Chr Tung olie werd genoemd in de geschriften van Confucius. De Chinezen die zich identificeerden de voordelen en het gebruik van deze olie vooral gebruikt tungolie sinds de oude dagen als een manier om de masten en zeilen van de boten te beschermen. Deze werd ook gebruikt om een ​​goede afwerking te geven aan de meubels die behoorde tot de koninklijke families. Tung olie werd ook bekend als China hout olie of notenolie. Nu, de meeste Tung tree olie boerderijen in de zuidelijke gebieden van de Verenigde Staten en Argentinië aanbod Tung olie over.
Het zaad van de boom is Tung onder een harde laag van de vrucht. Deze harde laag heet endocarpium laag. De olie die is verkregen uit de zaden van de vrucht wordt gebruikt op houten meubelen voor een uitstekende afwerking.
Tung olie in zijn puurste vorm is water-en alkali-bestendig. Daarom Tung olie, indien gebruikt op meubels, bestand tegen krassen en beschadigingen. Deze olie dringt goed en heeft een transparante afwerking geeft een matte look. Tung olie wordt ook gebruikt voor verven en waterdichte coatings en vele professionals bekend zijn om te getuigen over de glanzend en uitstekende afwerking geeft voor hout. Dit amberkleurige olie is zeer hoog in het aandeel van haar eleostearic zuur. Tung olie kreeg bekendheid vanwege zijn commercieel gebruik in de verfindustrie. Daarnaast zijn andere oliën, zoals het wiel en lijnzaadolie bekend om een ​​langere tijd om te drogen bij gebruik op een houten oppervlak ten opzichte van de Tung olie te nemen. De specialiteit van de Tung olie blijft in het feit dat het kan snel droog en geeft een waterdichte coating. Dit is handig in verven, vernissen en drukinkten. Andere oliën laten een olieachtige oppervlak tot ze helemaal nat in het hout.
Een woord van voorzichtigheid nodig zou zijn in het gebruik van Tung olie in het geval van die delen van mensen die allergisch zijn voor noten, de nootachtige geur van Tung olie kan geven reacties en moet daarom worden vermeden door mensen die last hebben van deze allergieën. Tung olie moet altijd worden bewaard in een luchtdichte verpakking.
Tung olie is in staat om andere mineralen die poreus houden. Dit is vanwege de uitstekende indringende kracht van de Tung olie. Het is een belangrijk ingrediënt dat wordt gebruikt om toepassing te zijn op graniet of marmer, die hoofdzakelijk wordt gebruikt voor de keuken en de badkamer gebieden. Dergelijke gebieden moeten vlekbestendig materialen als gevolg van het gebruik van chemische stoffen en voedingsmiddelen die vlekken veroorzaken. Bij de toepassing van Tung olie op elk oppervlak, denk aan stof het goed om zich te ontdoen van alle deeltjes. De eerste laag van de Tung olie kan worden toegepast met een zachte doek. Laat het zo blijven gedurende ten minste 10 minuten dat het volledig kunt genieten. Overtollige Tung olie kan worden afgeveegd met een doek of een zachte doek. Je moet zorgen dat het helemaal opgedroogd is voordat twee lagen. Het aantal lagen moet u een aanvraag zou grotendeels afhangen van het object.
Tung olie wordt gebruikt voor de keuken tafels, hakblokken, houten vloeren etc. Met de lange houdbaarheid, dat Tung olie biedt, is het niet een wonder dat dit de meest geprefereerde olie door velen vandaag.

No comments:

Post a Comment