Tuesday 31 January 2012

Soorten Keerwanden

De bouw van keerwanden bestaat uit materialen, zoals metselwerk, natuursteen, baksteen, concrete, vinyl, staal of hout. Bepaalde gebieden zijn topografie dat varieert van licht glooiend tot bergachtig. Voor dergelijke gebieden, keermuren toestaan ​​dat de bouw van stappen of het niveau gebieden. Keerwanden was gebruikt door de oude Romeinse beschaving in de aanleg van wegen. Hun uitgebreide gebruik kan worden gevonden in vele kastelen in Europa evenals. Sindsdien waren er vele soorten keermuur constructie die zijn gebruikt en geïmproviseerde mettertijd. Elk van de soorten keerwanden is hieronder beschreven.
Gravity Wanden; Gravity muren gebruiken hun massa of gewicht naar de druk door de aarde achter hen weerstaan. Deze wanden hebben meestal een gemiddelde hoogte van drie tot vier meter. Ze zijn gemaakt van mortarless steen of metselstenen. De zwaartekracht in staat is tegen te houden de aarde of de bodem, als gevolg van de bouw. Deze muren omvatten van een volume van materialen. Deze materialen worden samen gestapeld in het maken van de muren. Het gewicht of de wrijvingskracht die wordt gemaakt door deze materialen is groter dan de kracht uitgeoefend door de bodem. De dikte van de muur aan de basis overschrijdt dat ten de top. Een proces bekend als 'battering' helpt de muren om stabiliteit verbeteren door leunend terug in de ingehouden bodem. In dit proces krijgen als de muren hoger ze schuin naar achteren. Mishandeling wordt gedaan om de levensduur van de zwaartekracht muren, die anders zou kantelen naar buiten te verlengen. Bouw van de zwaartekracht muren vraagt ​​om een ​​grote hoeveelheid bouwmaterialen. Dat is de reden waarom deze muren zijn moeilijk te bouwen en meer omslachtig als ze groter.
Cantilever Keerwanden; Cantilever muren behoren tot de hogere steunmuren. Hier, de muren uniforme dikte en zijn vastgebonden aan een voet. Goed ontworpen cantilever muren tegenhouden voldoende hoeveelheid van de bodem. Typical kelders in een pand bevinden zich example van deze typen keermuren. Cantilever muren worden vervaardigd in de vorm van een omgekeerde 'T'. Het woord 'uitkraging' betekent 'projecteren horizontale balk vast aan het ene uiteinde only'. Hier betekent dit dat de muren horizontale druk te zetten van achter de muur in verticale druk op de grond. De voettekst van vrijdragende muren moet breed genoeg om de muur te voorkomen kantelen. De dikte van niet alleen de voettekst maar ook dat van de wand is belangrijk. De muren zijn gebouwd met stalen wapening in zowel de voet en de muur structuren. Cantilever steunmuren zijn en mag alleen worden ontworpen door de bouwkundige ingenieurs. Ze zijn niet bedoeld voor zelf-bouwdoeleinden.
Damwanden Keerwanden; Voor de gebieden die zachte bodems en krappe ruimtes, damwanden keerwanden zijn meestal benut. Materialen zoals staal, vinyl of houten planken gaan in het maken van deze vormen van keerwanden. De statistieken van de muren zijn een derde gedeelte boven de grond en de rest (twee derde) onder het maaiveld. Een kabel of een stang wordt gebruikt als back-tie te verankeren aan de muren. De stangen zijn geplaatst op afstand en vastgebonden naar de achterkant van de muren. Hydrostatische druk is een van het belangrijkste oorzaken van de instabiliteit van de muren. Dus om te elimineren dit nadeel, goede drainage moet worden gewaarborgd tijdens de bouw.
Stut Keerwanden; stut damwanden worden soortgelijke constructie als cantilever muren. Echter, deze soorten keerwanden hebben een extra voordeel in de kracht die door driehoekige muren. De top van de muur en de achterkant van de voettekst zijn verbonden door deze driehoekige structuren. De drie structuren van de voetteksten, keermuren en de aanvullende muren zijn opgenomen door middel van wapeningsstaal. De ondersteuning door de driehoekige muur verlengt de houdbaarheid van de stut keerwanden. Dit komt omdat de extra ondersteuning zorgt ervoor dat de muren aan de voetteksten. Deze types van keerwanden ook het best gebouwd door ingenieurs alleen.
Concrete Keerwanden; Deze types van muren zijn gemeenschappelijke in tuinen en andere outdoor landschappen. Ze bieden betere ondersteuning voor verticaal-slanting hellingen. Betonnen walmuren zijn hoog gebouwd en hebben diepere en zwaardere grond eronder. Deze eigenschappen maken ze bieden een betere veerkracht en stevigheid. Deze types van keerwanden vereist meer diepgang uitvalsbasis om zo een betere basis te creëren. Goed geïnstalleerd betonnen keerwanden do niet geconfronteerd met problemen zoals kantelen, bowlen of kraken. Ze zijn ook niet gevoelig tot klimaatvriendelijke geïnduceerde degradatie.
Block Keerwanden; voor het omsluiten een gebied in een tuin, blok keerwanden het meest geschikt. Deze muren zijn van twee soorten. Modulaire steunmuren en segmentale steunmuren. Ze omvatten van de vervlechting van betonelementen te leggen dat de belasting van de bodem. Vergelijkbaar met de zwaartekracht muren, ze gebruiken de kracht van de zwaartekracht te weerstaan ​​en op zijn kop glijden. De aard van de muren voorkomt hydrostatische druk ook.
Rock Keerwanden; Voor het egaliseren bloembedden in tuinen, kunt u overwegen de rots keermuren. De rotsen en stenen die worden gebruikt in de bouw van deze wanden moeten passen bij het landschap. Toen de rotsen elkaar gestapeld, zijn ruimten links tussen de rotsen. Deze ruimtes of hiaten worden gevuld met de bodem te mengen. Als planten toegestaan ​​om in groeien tussen de rotsen, zal te versterken de muren. Groeiende wortels wordt voorkomen dat de bodem los gaan zitten, en de controle van bodemerosie.
Sintelstenen Keerwanden; sintelstenen ook gebruiken voor het behoud van muren en tuinen. Hier zijn de blokken cinder versterkt met stalen staven ingebed in een betonnen fundering. De muur is gebouwd op een 1 meter diepe platte doos vormige loopgraaf. De stichting is dubbel zo groot dan die van de groeve. De stalen balken worden geplaatst in de vorm van een vorm van 'L'. The cinder blokken zijn geplaatst met behulp van mortel en een troffel. As cinder blokken zijn hol, de stalen staven stijgen door hen wanneer de blokken worden gelegd. Na de bouw van de muren, gevels van stenen of stenen kunnen worden toegevoegd om de muren aantrekkelijk. Dit wordt gedaan door de meeste mensen, als cinder blokken zijn niet zo aantrekkelijk.
Tot slot, heb je een grote verscheidenheid van soorten keerwanden te kiezen uit. Volgens de landschappen 'functies, beslist over het recht keermuren. Zoals eerder vermeld, is het verstandig om bouwkundige ingenieurs huren voor de bouw van de muren. De kosten kunnen hoog oplopen, maar niet hoger dan de kosten die u kan oplopen als gevolg van verkeerde bouw van de keerwanden.

No comments:

Post a Comment