Saturday 7 January 2012

Messenslijper Uitrustingen

Het mes slijpen noodzakelijke hulpmiddelen een mes scherpen are benchstones and Waterstones. But before we talk about knife sharpening equipment, we need to know what are the reasons for which you need to knives sharpen. Moet u een idee over de verschillende tips en technieken voor het scherpmaken messen hebben ook voordat beginnen met het proces. Botte messen maken het werk van een chef-kok erg moeilijk. Er is niets erger dan het zien van een tomaat geplet in een onooglijke de pulp door een bot mes. Met een scherp mes is efficiënt, zodat een kok efficiënt kan werken in de keuken.
Een scherp mes heeft een fijne rand, en daarmee de weerstand tegen doorsnijden afneemt. Een botte mes heeft een brede rand, en dus de weerstand tegen doorsnijden is verhoogd. Dit is waarom het is belangrijk om een ​​mes te scherpen. Messen gemaakt door fabrikanten zoals Henckels en Wusthof have stompe randen, omdat ze zijn gemaakt van zacht staal. Een mes is gemaakt uit staal. Staal is een legering gemaakt uit ijzer en koolstof. Roestvrijstalen messen concurreert met koolstofstalen messen.
Hoe werkt een mes geworden stompe? Behulp een glas snijplank maakt stompe een mes. De beste keuze zou zijn om een ​​plastic snijplank gebruiken, terwijl de tweede beste keuze zou zijn om een ​​houten snijplank te gebruiken. Zetten een mes in de vaatwasser maakt ook een mes bot, omdat het water kracht duwt het mes tegen andere bestek of gebruiksvoorwerpen.
Een vraag die zelfs mes deskundigen geen antwoord weten, is welke is beter, een vlijmscherp geslepen rand of een toothier rand? Een mes is dat prima en gepolijst kan worden gebruikt om appelen en dobbelstenen fruit schil. Aan de andere kant kan een mes dat is grof worden gebruikt voor het snijden van tomaten, brood en kip. Ook een dunne rand is beter dan een dikke rand.
Slijpstenen
De fijnheid van een aanzetstaal steen kan worden gemeten in grits. Stenen met een rating, lager is dan 300 grit zijn grof. Stenen met een rating tussen de 300 en 400 grit zijn middelgroot. Stenen met een rating tussen de 600 en 1200 grit zijn prima, en stenen met een rating hoger dan 1200 grit zijn extra fijn. Japanse Waterstones worden beoordeeld in een ander schaal. Voor Japanse Waterstones, een rating lager dan 800x is grof. Waterstones met een rating van 1000x zijn middelgrote, terwijl een rating van 1200 x is medium-fine.
Verscherpen van een mes met een Stone
Indien een mes glijdt, dan kun je jezelf snijden, dus wees voorzichtig met het slijpen van messen. Volg de instructies aandachtig door messenslijper. Een mes kunnen geslepen worden behulp een steen. De steen heeft meestal twee kanten: een ruwe grove kant en een gladde fijne zijde. Start slijpen het mes op de ruwe grove kant en gaan vervolgens in op de gladde fijne zijde. Sommige mensen pour minerale olie of water op de steen, maar het is niet aanbevolen. Echter, als de steen is een Waterstone, moet je water giet op. De hoek tussen het mes en de steen dient 20 graden. Vloeiend, unidirectionele beroertes het mes verscherpen.
Verscherpen van een mes met Staal
Een mes kan ook worden aangescherpt met stalen. Eens goed houding terwijl u de staal. Houd het staal stevig in de niet-dominante hand, dat is de linkerhand voor rechtshandige mensen. Grip de stalen comfortabel. De tip van het staal moet hoger zijn dan het handvat van het staal. Nu houd de mes in de dominante hand, die meestal is de rechterhand. De hoek tussen het mes en de stalen dient 20 graden. Houd deze hoek van de verscherping proces. Beweeg het mes tegen de staal in lange, langzame slagen. Slijp het mes uit de hiel van het mes aan de punt van het mes, en dan vanaf de punt van het staal aan het handvat van het staal. Instelling van een ritme. U moet uw bovenarm draaien, je elleboog en flex je pols lift while slijpen het lemmet. Wanneer je klaar bent, test dan de scherpte van het mes op een stuk lint.
Wat ik hierboven heb opgesomd zijn de verschillende messenslijper Uitrustingen, die u kunt gebruiken thuis. Met behulp van deze apparatuur en met de juiste praktijk, zult u niet nodig heeft professionele hulp voor het slijpen van uw messen.

No comments:

Post a Comment