Tuesday 20 December 2011

1980's Mode Kleding

Het was de tijd dat Pop Diva Madonna zong 'Like A Virgin' in haar Lacy tops en netkousen gedragen met korte rokjes. Waargenomen door sommigen als 'schokkend', liet ze een onuitwisbare indruk tijdens haar tijd. Echt? We hebben het over het rockende jaren '80. Verkrijg de volledige scoop over enkele van de heetste trends van dat tijdperk.
Met zware invloeden uit de muziekindustrie en MTV, het was tijdens deze periode, de jongere generatie, in hun poging om hip en cool, snelde naar alle dichtstbijzijnde winkelcentrum gebieden om hun favoriete ster te emuleren. Films als 'Footloose' en 'Flashdance' met hun geripte sweatshirts een enorm stijl verklaring en invloed op de geesten en harten van de jongere generatie.
Mode in de jaren '80 was ook meer dan alleen invloeden van films en de muziek industrie. Het ging over een heleboel mensen die proberen om een ​​verklaring over hun eigen individualiteit te maken. Hoog op bling, het was ook de tijd waarin mensen avontuurlijke draaide in termen van de stoffen worden gebruikt of de manier waarop hun haren waren gekapt.
De denim kreeg een nieuwe look wordt zuurgewassen en het zijn weg gevonden in de kasten van velen. These gestreepte jeans werd enorm populair bij zowel mannelijke als vrouwelijke mode liefhebbers. Samen met rode of zwarte noppen jassen (geïnspireerd door Michael Jackson) en accessorized met vingerloze handschoenen, was het niet ongewoon om te zien de tieners proberen hun best om hun pop-idolen te evenaren.
Dit was de tijd om flitsende bling. Rechts van de schouder pads de oorbellen, was het allemaal schreeuwen om aandacht. Bands als de 'Human League "populariseerde de asymmetrische blik in kapsel, die zouden kunnen be wild als geplaagd door de wind of gewoon bespat met felle kleuren. Volume voor het haar, overgoten met glitter voor sommige, gevangen op enorm. Rockbands als 'Bon Jovi' en 'Scorpions', ook pronkte hun big hair-DOS met zwierigheid. Het oude gezegde "Groter is beter 'was echt gepersonifieerd door deze groepen.
Naast from bling, tatoeages, piercings, het dragen van meerdere horloges op een arm of zelfs sportieve 'schaduwen' s nachts waren enkele van de uiteenlopende trends die vorm kreeg in de jaren '80. Jongens stonden bekend om hun oren te doorboren, ongeacht wat de volwassenen zou denken. Mannen ging zelfs naar de mate van het gebruik van eyeliner en lippenstift zoals versleten door mensen van 'Boy George'.
Als het ging om schoenen voor vrouwen, dingen kreeg een beetje ongemakkelijk. Maar de hardcore mode houdt zou alles doen voor mode en hoe! De luide rood of roze 'hakken stiletto's, die in zwang, kregen harde concurrentie door see-through platte sandalen. These scoorde hoog op het uiterlijk, maar waren zeer laag op het comfort niveau, wordt gemaakt van kunststof. Maar zoals ze zeggen niets voor mode! Gekleurd en metallic koppeling zakken geholpen om de look compleet.
Met de populariteit van aerobics, dancewear opgedaan impuls en het was niet langer beperkt tot de dansvloer. Het werd een stijl statement in combinatie met casual wear. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en zelfs een team gewoon kunnen ze met jeans en Boogey de nacht weg. (Geinspireerd van aërobe video's Jane Fonda's.)
De jaren '80 mag niet nu in de mode, maar het was een periode dat vele trends, waarvan sommige overheersen zelfs vandaag de dag ingesteld!
Zeker 80:
Schoudervullingen, Appartementen, zware Mascara, Stonewashed Jeans; Beenwarmers, mini-rokjes, Lederen jassen; Hoop Earrings; vingerloze handschoenen

No comments:

Post a Comment