Wednesday, 11 April 2012

Verschillende soorten hout

Er zijn zoveel verschillende soorten hout zoals er verschillende soorten bomen. Hout is een van de favoriete materialen gebruikt voor het maken van meubels sinds leeftijden. Ze komen in een breed scala van hardheid, kleur en granen, en ze kunnen worden gehouwen en gevormd in verschillende esthetische ontwerpen. Plus, ze zijn duurzaam, zijn over het algemeen weinig onderhoud en hebben blijvende waarde. In feite zijn prachtige stukken van houten meubels vaak doorgegeven van generatie op generatie, en erg onbetaalbaar met de leeftijd.
Verschillende soorten hout zijn over het algemeen ingedeeld volgens hun hardheid en zachtheid, en ze variëren van zachthout, zoals Redwood, dennen en sparren en hardhout zoals teak, mahonie en kersen, en verschillende soorten tussen. Elke houtsoort heeft ook onderscheidende kenmerken in hun graan. Het graan in hout is de strepen die worden gemaakt als gevolg van de jaarringen. Terwijl sommige kunnen worden strakke, indicatief van trage groei, kan anderen ver uit elkaar, wat aangeeft dat snelle groei, en verschillende soorten tussen. Bijvoorbeeld houtsoorten zoals kersen, zwarte els en esdoorn zijn strak-korrelige houtsoorten, die glad zijn en nemen finish gelijkmatig, terwijl notenhout, essen, eiken en hebben een open poriën, die meubels unieke textuur effecten geven.
Ook verschillende soorten hout onderscheidende 'figuren', of markeringen, zoals spalting, fiddleback, Birdseye, pomelle, ray, en quilten. Deze zogenaamde cijfers in hout zijn te wijten aan verschillende kleuren in het bos, die het meest waarschijnlijk veroorzaakt door de nerf van het hout gemaakt, met de namen geassocieerd worden met de patronen die gevormd worden.
Hieronder zijn een paar verschillende soorten hout met hun unieke eigenschappen:
Teak: variërend in kleur van donkerbruin tot geelachtig bruin, het heeft minerale strepen die haar een contrasterende korrelige structuur. De textuur van teak is olieachtig, en het is een sterk en duurzaam hout, die resistent is tegen kromtrekken en insecten. Dit is een populaire hout voor het maken van verschillende soorten meubelstukken.
Cherry: De kleur van dit hout varieert van roodachtig bruin tot roze licht. Het is een gesloten korrelstructuur hout met markeringen, zoals kauwgom zakken en de toonhoogte zakken. De figuur in dit hout varieert van zeer gevlekte naar gewone. Als gepolijst, kan het gloeiende en diep rood. Het wordt gebruikt om alle soorten meubels te maken van stoelen tot kasten.
Maple: Dit hout varieert van crème-wit tot sneeuw-wit, maar in het laagseizoen je krijgt er een paar die zijn geelachtig van toon. Het heeft minerale strepen en suikerhoudende vlekjes, en soms ook bevat cijfers die gequilt, blaren, fiddleback, of gekruld. Een van de moeilijkste bossen is hard rock maple. Wanneer de hand ingewreven met olie kan worden gegeven een gouden-ivoor warme kleur.
Afrikaans mahonie: Dit hout is tan-bruin, bruin-roodachtig of roze van kleur. De korrel is onderscheidend, vaak lint-gestreepte, wanneer het recht is, maar het kan ook heel gewoon, of in gebroken strepen.
Noord-Amerikaanse Walnut: Deze is verkrijgbaar in kleur, variërend van bruin tot paars een rijke, diepe bruin. Het hout is open poriën en is vrij hard. Het wordt gebruikt voor het maken van een verscheidenheid van meubelstukken.
Brazilian rosewood: Dit komt in een aantal tinten, van donker bruin, chocolade bruin, om op een paarse achtergrond dat is roodachtig. Het heeft zwart pigment lijnen of in het oog springende donkerbruine strepen.
Witte Ash: Het hout van het hart van de boom varieert in kleur van licht bruin tot crème, terwijl het spinthout is lichter van kleur. Zijn graan is matig open en straight. Het is een sterke, elastisch, en hard hout en daarom wordt gebruikt voor het maken van sportartikelen, zoals honkbalknuppels, hockeysticks, tennisrackets, en polo mallets. Het hout is vrij licht en is flexibel.
Engels Brown Oak: Dit is een vorm van het Europees Eiken en een schimmel-infectie tijdens de groei zorgt ervoor dat de kleur van het hout te draaien een mooie, rijke honing bruin. Er kunnen enkele SAP soort strepen waar de schimmel heeft geen invloed op het hout.
Lacewood: Dit is op grote schaal geteeld in Australië, en is een vrij zacht hout, met een korreltje structuur die is ongebruikelijk, verschijnt als gehamerd koper. Het maakt mooie gefineerde bladen.
Granadillo: Dit is gevonden in Zuid-Mexico en heeft een bruin kleur met donker bruine strepen. Dit mooie hout is gesloten korrelstructuur hard hout, en is selectief geoogst om het te gebruiken op een duurzame manier. Het wordt gebruikt om een ​​verscheidenheid van meubelen te maken.

No comments:

Post a Comment