Thursday 12 April 2012

Seksisme - genderdiscriminatie

Seksisme, of genderdiscriminatie, is overal aanwezig, in elke cultuur, in elk land. De termen 'seksisme' of 'discriminatie naar geslacht' betekent in feite de nadelige behandeling van een groep of een persoon als gevolg van hun geslacht of sekse. Het gaat om een ​​versterking van het gedrag en de houding op basis van traditioneel stereotiepe rollen mensen hebben in de maatschappij waarin wij wonen Gender discriminatie kan een heel gamma van onderwerpen, van ongelijke beloning van vrouwen te betrekken worden afgeschilderd als seksuele objecten in de media aan vrouwen worden geslagen door hun echtgenoten. Hoewel het in theorie genderdiscriminatie kunnen van invloed zijn zowel mannen als vrouwen, is het echter vrouwen die aan de ontvangende kant is door de eeuwen heen en over culturen, omdat de meeste culturen in de wereld zijn patriarchale, of door mannen gedomineerde.
Een grimmig en recente voorbeeld van seksisme is Hillary Clinton wordt beoordeeld volgens de kleren die ze draagt ​​en haar uiterlijk, waardoor kleinerende waar ze voor staat intellectueel, als ze maakt een offerte voor het kantoor van de president in de VS En daar heb je het, ondanks de emancipatie van vrouwen in het Westen, is er niet een enkele vrouwelijke president nog - wat kan meer vertellen! Seksisme is een mentaliteit dat het potentieel van invloed zijn op vrijwel elk aspect van het leven van vrouwen, waardoor ze van de uitvoering van hun volledige potentieel heeft.
Seksisme op de werkvloer: Van seksueel geïntimideerd door mannelijke collega's om vrouwen krijgen minder betaald voor hetzelfde werk een voorkeursbehandeling gegeven door mannelijke bazen meer compliant vrouwen, van wie zij niet overwegen een bedreiging, een sterkere vrouwelijke collega's worden onderschreden openlijk tegen de conventionele gender rollen die zij geacht worden te voldoen aan, aan de bespreking van vrouwelijke collega's of het maken van grappen over hen in een denigrerende manier, genderdiscriminatie bestaat tot op zekere hoogte in de meeste werkplekken.
Volgens de Verenigde Naties, is er geen enkele maatschappij waar vrouwen niet worden gediscrimineerd, of gelijke kansen hebben als mannen. Zelfs in landen in het Westen waar de emancipatie van vrouwen heeft overtroffen de levens van talloze vrouwen, ze nog steeds de ervaring van de oneerlijkheid van de 'glazen plafond', waarin vrouwen gewoon niet bevorderd boven een bepaald niveau. Volgens de Glazen Plafond Commissie in de VS, ongeveer 95-97% van de senior leidinggevende functies in het grootste land bedrijven zijn in handen van mannen.
Genderdiscriminatie en religie: Vrijwel alle religies in de wereld door mannen worden gedomineerd, en de meeste genderdiscriminatie hebben hun wortels in deze godsdiensten, waarbij vrouwen worden gedegradeerd tot een veel lager niveau dan mannen. Ze wordt beschouwd als onrein wanneer ze menstrueert, wordt ze onaantastbaar na de bevalling tot ze ondergaat een rituele reiniging, ze wordt beschreven als een verleidster of een hoer in de Schriften, heeft ze zichzelf te dekken van het hoofd te voet naar om niet te verzwakken van de man zuiverheid van op te lossen, is ze hoort te zijn door God geschapen uit een rib van Adam, en ook dat als een bijzaak, en God is een man natuurlijk! Vanaf die op de brandstapel van beschuldigd heksen moorden die nog steeds in landen als India, Pakistan en andere islamitische landen, eer te ondergaan vasten voor de welzijn van haar man - in alle religies hebben altijd vrouwen discrimineerde en blijven doen.
Genderdiscriminatie in ontwikkelingslanden: Als vrouwen in de geëmancipeerde Westen nog steeds door voor rechtvaardigheid en gelijke rechten voor vrouwen, de meisjes en de vrouw in ontwikkelingslanden hebben een overvloed aan discriminerende praktijken, die nog steeds te houden trammeled. Worden verkocht in de sex-handel handel, verkrachting, kindermisbruik, naar geslacht-selectieve abortus, kindermoord, verwaarlozing, om de bruidsschat doden en eerwraak, discriminatie tegen vrouwen is een grimmige realiteit dat grote delen van de samenleving beïnvloedt in deze landen.
Vrouwen over de hele wereld worden nog altijd beschouwd als passieve of zwak of seksuele objecten. Er is nog een lange weg te gaan om gendergelijkheid te bereiken. Vrouwen blijven vechten voor respect, rechtvaardigheid en gelijkheid. Genderdiscriminatie moet worden tegengegaan, waar het bestaat. Overwegende dat in de ontwikkelingslanden kan worden bereikt door grootschalige onderwijs en economische zelfstandigheid, in de ontwikkelde wereld, moeten vrouwen nog steeds aan alle glazen plafond barrières doorbreken, op gelijke voet van gelijkheid met mannen op elk gebied te bereiken, terwijl zij mannen over de kwesties te sensibiliseren van seksisme en discriminatie naar geslacht.

No comments:

Post a Comment