Sunday, 1 April 2012

Tung Olie Gebruikt

Tung olie is geel van kleur en wordt ook wel Japanse houtolie of China houtolie. De Tung boom is een tropische boom en haar wetenschappelijke naam is 'Aleurites fordii'. De olie is te vinden in het zaad van de Tung noten. De belangrijkste importeur van tung olie tot de laatste keer was China, maar Amerika is ook begonnen met het produceren van het nu.
Gebruik van Tung Oil, de belangrijkste van alle tung-olie gebruikt, is het gebruik ervan als een droger in verven en vernissen. Het is vergelijkbaar met saffloerolie, lijnzaadolie en sojaolie. Het wordt vaak gebruikt als vervanging voor lijnolie. ; Tung olie wordt alkali-proof. Deze olie is gebruikt als een zegel op de buitenkant van de scheepvaart schepen. ; Tung olie wordt ook gebruikt als een isolerende component in draden. Telefoons en telegraaf instrumenten, radio-en televisietoestellen zijn ook bekleed met tung-olie, als gevolg van de isolerende eigenschap. ; Zowel linoleum en zeildoek industrieën maken gebruik van tung olie. ; Deze olie is meestal gecombineerd met nafta worden gebruikt op graniet en marmer als het voegt een glans aan hen. Dit tung olie-nafta oplossing zeehonden permanent het oppervlak. Keuken werkbladen zijn meestal bedekt met een laag van deze oplossing. Het wordt ook gebruikt voor keuken en badkamer tegels. De oplossing geeft het oppervlak een 'wet look'. ; Aangezien het is niet giftig in de natuur en beschermt gieten, is tung olie ook toegepast op kinderspeelgoed. ; Tung olie is roest-bestendig, dat is de reden waarom het wordt toegepast op staal machine-onderdelen in de fabrieken. ; Tung olie is een onderdeel dat gaat in het maken van mortel en kalefateren. ; De inkt wordt gebruikt door de grafische industrie is ook vervaardigd met behulp van tung olie. , De laatste tijd deze olie is ook toegepast op de drank-en voedingsindustrie containers. ; Tung olie dringt door tot in de poriën van het hout en beschermt het tegen vocht. Lijnzaadolie, soja olie en paraffine niet volledig droog en zijn dus niet in staat om een ​​duurzame laag op het hout vormen. Een jas van tung olie is duurzamer als het helemaal droog. Een schoon en helder, high-bestendige laag wordt gevormd op het hout na de olie in aanraking komt met lucht. Tung olie is zeer flexibel en is daardoor in staat om te verduren slijtage en voorkomen dat het hout kraken. ; Kleine krassen op hout kan worden gerepareerd met het gebruik van tung olie. Het vult het gat, waardoor het hout een gladde afwerking. ; U kunt zich aanmelden tung-olie om uw meubels zonder professionele hulp. Hoewel tijdrovend, het is niet moeilijk. Breng een laag van tung olie aan het oppervlak van uw houten meubelen. Na het aanbrengen moet het oppervlak worden geschrobd met schuurpapier. Vervolgens het oppervlak schoon met een zachte doek en laten drogen. De olie is zeven tot acht uur drogen na het aanbrengen. De laatste laag is meestal een dikke vacht en het duurt ongeveer 2-3 dagen drogen. Hoewel omslachtig toe te passen, wordt het gebruikt door vele ambachtslieden over de hele wereld.
Mensen met moer-gerelateerde allergieën kunnen allergisch zijn voor deze olie, omdat het is gemaakt van Tung noten. Sommige mensen zijn ook allergisch voor de geur van tung olie. Toch, met alle tung-olie gebruikt, wordt het gebruikt in diverse industrieën.

No comments:

Post a Comment