Tuesday, 3 April 2012

Opschieten in de samenleving: omgaan met kritiek

De meeste mensen niet graag worden verweten. Ouders, grootouders, tantes en ooms, vrienden en collega's bieden soms zeer onaangename briefings over wat zij denken we nodig hebben om vast te stellen. U kunt ook een aan je eigen opvattingen vrijwilliger op wat iemand anders nodig te corrigeren. De laatste is minder pijnlijk dan de eerste. Als een kwestie van feit, kunnen sommige mensen zelfs genieten wijzen op de tekortkomingen en fouten van anderen. Het gebeurt niet vaak dat we iemand die geniet van zijn kritiek te voldoen.
Twee soorten van kritiek
Er zijn twee soorten van kritiek. Het eerste type is wanneer iemand spreekt haar afkeuring. Dit is het soort kritiek dat kan worden het meest kwetsend. Ouders kunnen uiten hun afkeuring van uw keuze in de loopbaan, echtgenoot of levensstijl. Mensen kunnen bekritiseren hoe je je kleedt of de manier waarop je handelt. Het kan worden vreselijk onplezierige te verduren.
De tweede soort van kritiek betreft te wijzen op je fouten en vergissingen. Niemand is perfect, maar veel onvolmaakte mensen lijken te vinden het uiterst gemakkelijk om 'laat het ons weten' wanneer we verknoeien (alsof we niet zelf doen realiseren). In veel gevallen, weten we al veel van wat mensen tegen ons zeggen, en het feit dat ze ons vertellen wat we al weten maakt het dat er veel meer vervelend. Het kan ook pijnlijk zijn als we niet beseffen wat we verkeerd doen (dan is het gewoon gênant).
Hoe te handelen
Wanneer mensen hun afkeuring van bepaalde gebieden van uw leven moet u eerst nagaan hoe je je voelt over het uit te drukken. Je moet veilig zijn in wie je bent en de beslissingen die je maakt. Ook moet u begrijpen waarom je de beslissingen die je maakt maken. Als je niet begrijpt jezelf, andere mensen zullen ook niet, en zij kunnen niet accepteren wat het ook is dat ze kritiek hebben omdat ze gewoon niet krijgen. Als je beslissingen zijn solide en je stevig in hen geloven, zal je niet toestaan ​​dat iemand om je gedachten te veranderen.
Vergeet niet dat er een verschil is tussen zijn bedrijf in uw keuzes en koppig. Wees niet eigenwijs. Van mening dat de mensen die het geven van je kritiek alleen maar kan het aan u geven, omdat ze van je houden en ze misschien geldige punten. Rijp genoeg zijn om echt te horen wat ze zeggen, zelfs als u niet met het akkoord op het eerste. U kan komen om te beseffen dat ze een goede kijk op de dingen hebben en naar rechts. Zo niet, gewoon laten gaan en erop vertrouwen dat ze goed bedoeld, maar wat ze zeiden is niet voor jou. Wees niet boos op hen.
Als iemand te wijzen op fouten, gebruik het in uw voordeel. Jezelf te verbeteren werkt het beste als u kunt zien vanuit verschillende invalshoeken. Andere mensen hebben verschillende perspectieven op wat je doet en kan u helpen. Als jij een van die mensen die alleen maar willen op de harde manier leren, probeer te luisteren naar wat advies voor een verandering. It misschien doe je iets goeds.
In een werkomgeving, dient u discretie en probeer het waarnemen van de intentie van de persoon die u de kritiek. Zij kunnen proberen om je te helpen groeien met het bedrijf en slagen, of maak je tweede zelf denk, zodat ze kunnen vooruit te komen. Pas op! Voordat u nemen hun vrijwillig advies, erachter te komen of ze proberen om behulpzaam te zijn of kwetsende.
Niemand mag halen op je fouten. Als iemand dat te doen is voor u, ze te negeren en / of geef ze een koekje van eigen geneeskunde. Woorden kunnen kwetsen, maar als je leert jezelf lief te hebben en te begrijpen waarom andere mensen de manier waarop ze dat doen proberen, u zult zich beter voelt. Ze kunnen gewoon jaloers.
Pick and choose
U hoeft niet op de kritiek ter harte nemen. Wat u kunt doen is het bewaken je hart, maar luister aandachtig. Ik weet dat je niet kan de persoon die de kritiek afkomstig is van, of de toon en de methode wordt het gegeven inch Probeer om het bericht te scheiden van de boodschapper en de kritiek voor wat het waard is te nemen zoals. Laat het niet sleept u omlaag of maak je onzeker. Gebruiken om te groeien als persoon en de verschillende gebieden te verbeteren op je leven. Vergeet niet dat een deel van het is gewoon kwetsend en moeten buiten beschouwing worden gelaten, maar niet weggooien als het een kans om jezelf beter.

No comments:

Post a Comment