Thursday, 5 April 2012

Chinese mensen: mannen en vrouwen kleding

De belangrijkste mode trends in het moderne China nemen een groot aantal wijzigingen in de silhouetten in vergelijking met de oude kleding van het Chinese volk. Vandaag, de mannen en vrouwen kleding hebben een grote metamorfose gezien in termen van modellen patronen en gebruikte texturen. Met invloeden uit alle hoeken van de wereld, de moderne stijlen zijn voorzien van een veel ziet en patronen van de moderne palet.
De oude Chinese kleding zag de jurk systeem dat wordt gebracht in de sociale circuit door de Xia Shang en de dynastieën. Voor het Chinese volk, de Chinese kleding betekende niet alleen een uitdrukking van elegantie, maar ook een interne symboliek. Voorafgaand aan deze, de oude steentijd zag de uitvinding van het bot naald, die vervolgens werd gebruikt om de winter jurken naaien. (Bladeren en dierlijke huid). De archeologische artefacten opgegraven Chinezen hebben geproduceerd items zoals stoned kralen en schelpen, die gaten geboord in hen hebben. Dit zelf toont het bestaan ​​van het naaien in de oude Chinese beschaving. De verfijning van de Shang-dynastie was verder te zien in de overblijfselen van bepaalde artikelen die de verfijning van de kleding in die tijd tot uiting.
Het was tijdens de Sui en de Tang dynastie dat de economie van China tot bloei. Dit ook geleid tot nieuwe ideeën en gedachten en zag men een geheel van veranderingen in de mode-scenario. Het Chinese volk zag ook een grote invloed van de cultuur van Midden-Azië.
De traditionele Chinese kleding is het Ch'ang-p'ao (Een eendelig kledingstuk dat vanaf de schouders strekt zich uit tot de hielen), Pien-fu (Two-piece ceremoniële kleding) en Shen-I (Combineert de eerste twee). De Shen-I bestaat uit een tuniek met een rok of broek. Hier zijn de tunieken en de rok of broek in elkaar naaide.
Chinese kleding staat bekend om zijn gevarieerde vormgeving. De Chinese man en vrouw droeg altijd kleding die waren duidelijk en gestructureerd. Wijde mouwen en losse vloeiende stoffen kenmerkend was voor de kleding. Ook zag men veel add-on's, zoals gedetailleerde borduurwerk, uitgebreide vleugels, bands die werden gebruikt als decoratie en het gebruik van zijde. Dit werd later een zeer exclusieve kenmerk van de Chinese kleding.
Men ook zag ladingen van geometrische patronen worden goedgekeurd en ook het gebruik van foto's van planten en dieren dat wordt toegediend in de ontwerpen. Tot de Shang en de Zhou-dynastie, de patronen waren vrij primitief. Post dit tijdperk; ziet men een netter uitzien en evenwichtige ontwerpen en composities. De plant en de dierlijke vormen nam een ​​realistische draai aan de kleding tijdens de Ming en de Qing-dynastie.
De Chinese kleding zag ook een grote gebruik van donkere kleuren in de vroege dagen. De Chinese vrouw in het algemeen droegen lichter gekleurde kleding thuis. Het Chinese volk zijn ook bekend om sterke geloof in het feit dat bepaalde kleuren worden geassocieerd met specifieke seizoenen hebben. Bijvoorbeeld, is White zei tegen de herfst seizoen vertegenwoordigen.
Vandaag, de traditionele Chinese jurk is weer helemaal in. Modeontwerpers denken altijd aan nieuwe mode-ideeën om het gebruik van oude kleding basics fusioneren om churn enkele van de meest veelzijdige ontwerpen. Een heleboel winkels vandaag weer modes die nemen religieuze motieven en maskers die zijn gebaseerd op oude Chinese opera karakters. De Chinese man is nu gezien sieren de traditionele Chinese jurk. De Chinese vrouw wordt vaak gezien het dragen van de ch'ip'ao, dat is een moderne versie van de ontwerpen die waren overwegend in de Ching-dynastie. Het kledingstuk is stand-up kragen en wijde mouwen. Decoratieve randen gebruikt in de late Qing-periode en zijn populair, ook vandaag.
Traditionele Chinese ontwerpen hebben ook ervaring impuls vandaag. Het Chinese volk is bekend dat diverse boetieks, winkelcentra en winkels schuren in de uitoefening van deze uiteindelijke ontwerp dat nodig is. Misschien is dit de belangrijkste reden waarom men kan zien traditionele stijl kleding overspoelen de markten. De meesten van hen werden aangepast onder invloed van de westerse kleding. De Chinese vrouw kan nemen haar kiezen uit korte mouw kleren die dijen hebben een hoge split.
In het heden, hebben de Chinese zich aangepast aan alle invloeden te omarmen en hebben geleerd om mee te spelen met verschillende kleuren en stoffen op verschillende gelegenheden. De traditionele Chinese jurk legt de sterke basis voor de moderne mode van vandaag.

No comments:

Post a Comment