Thursday 5 April 2012

Tie-dye vouwtechnieken

Tie-dye is een traditionele methode voor het verven van stoffen. Het is populair in vele culturen over de hele wereld. Het werd een fashion statement en werd vaak aangeduid als een hippie-stijl in de tweede helft van de jaren 1960. Het is niet dat tie dye ziet er goed uit alleen op kleding. You kunt tie dye gordijnen, beddengoed, lakens, en alles wat je wilt. Voordat we leren over de tie dye vouwtechnieken, laat het ons weten meer over de tie dye techniek.
Tie-dye Techniek
Het basismateriaal dat nodig is voor tie dye zijn handschoenen, elastiekjes, spuitflessen, natriumcarbonaat, kleurstoffen en een grote plastic te bedekken het werkgebied. De stof die u wilt kleurstof moeten bij voorkeur wit of anders een lichte kleur. Anders kun je niet verkrijgen van de beoogde kleur op de stof. Het is ook van essentieel belang te wassen en te drogen het weefsel vóór het aanbrengen van de kleurstof. Een grote verscheidenheid aan kleurstoffen zijn verkrijgbaar in de markt. Selecteer de kleurstoffen die kunnen worden gemengd in koud water. Lees de instructies van de fabrikant op het etiket van de kleurstof en volg ze nauwkeurig.
Bind de stof met elastieken waar je niet wilt dat de kleur. Er zijn vele vouwen technieken voor de stof, en elk van hen krijgt u een ander ontwerp. Giet de kleurstof kleur en de soda in een fles en voeg water aan. Natriumcarbonaat helpt vast te houden de kleurstof op de stof. De schaduw van de kleur hangt af van de hoeveelheid water toegevoegd. Grotere hoeveelheid water betekent een lichtere schaduw van kleurstof. Schud de fles, zodat het water en sterven elkaar gemengd worden tot zeer goed.
Spray kleurstof op die gebieden van de stof waar je graag die kleur te zien. U kunt gebruik maken van een aantal kleuren en toe te passen op een rijtje. Zorg ervoor dat u niet te veel kleuren te gebruiken als het kan de stof kijken rommelig te maken. Houd het ongerepte gedurende ten minste 4 - 6 uur en laat de kleurstof op te drogen. Wassen met warm water, hetzij in een wasmachine of zelfs door een hand te wassen. Zo heeft de stof is geverfd door de tie dye technieken.
Tie-dye vouwtechnieken
In het proces van gelijkspel verven, het ontwerp dat je gaat krijgen aan het eind hangt af van het patroon van de vouw die u op de stof. Hier een aantal gemeenschappelijke gelijkspel verven vouwen technieken zijn hieronder beschreven:
Knoop: Dit is een van de meest eenvoudige vouwen technieken. Houd beide uiteinden van het weefsel en draai deze in de vorm van een touw. Maak vervolgens een aantal knopen over dit touw. Zorg ervoor dat alle knopen stevig genoeg zijn, zodat ze niet los te maken, terwijl het verven. Om aan te scherpen ze verder kunt u de rubberen banden. Nu, uw stof is klaar om te worden geverfd.
Strepen: Dit is een eenvoudige wijze van vouwen. Leg de stof te verven op een vlakke ondergrond. Neem een ​​de ene kant van de stof en beginnen met het verzamelen in een soortgelijke wijze als een accordeon gevouwen is. Als gevolg daarvan, is een vorm van de buis verkregen. Dan moet je de vouw met de hulp van rubber banden op de juiste gaten te beveiligen. Vervolgens kleurstof de stof.
Spiraal: Spreid de stof op een vlakke ondergrond. Knijp de stof aan het midden met je vingers en draai hem langzaam tot een spiraal te creëren. Zorg ervoor dat de rest van het weefsel wordt afgevlakt na het maken van elke twist. U vindt alle plooien die zich hebben gevormd als gevolg van een wervelende, hebben zich verzameld in hetzelfde gebied van het platte vlak. Bind een elastiekje een centimeter of twee hieronder waar u de stof zo te oordelen dat de spiraal effect blijft intact. Als het doek is groot in omvang zijn dat u meer elastiekjes gezet na een gat van twee centimeter. Nu kunt u kleurstof de randen van elke vouw.
Cirkels: Trek een klein gedeelte van de doek met uw vingers en strak das een elastiekje eromheen. Neem een ​​ander gebied willekeurig een paar centimeter afstand van de bond ter plaatse en bind het op dezelfde manier. Blijven dit tot de gehele stof bedekt is. Het hangt ook af van het aantal cirkels dat u wilt op. De grootte van de cirkel is afhankelijk van de stof die is vastgebonden. Als u hebt genomen kleine delen van het weefsel, dan is de cirkel gevormd, zal klein zijn in omvang, en voor grotere cirkels meer stof moeten worden aangebonden. Nu spray de kleurstof over met uitzondering van de bond gebieden. Het resultaat zal zijn dat je kringen te krijgen.
Er zijn veel meer tie dye vouwen technieken die kan u enkele van de meest unieke patronen. U kunt ook komen met nog meer nieuwe ideeën op je eigen en experimenteren met hen. Ik ben ervan overtuigd dat u veel plezier het creëren van nieuwe ontwerpen.

No comments:

Post a Comment