Friday, 13 April 2012

Soorten esdoorns

Esdoorns zijn te vinden in de gematigde zone van het noordelijk halfrond. Er zijn ongeveer 125 soorten esdoorns, met de meeste van hen hebben hun oorsprong in Azië en enkele in Noord-Amerika, Noord-Afrika en Europa. Het grootste deel van de esdoorns groeien tot een hoogte van 130 meter t / m terwijl anderen zijn korter, met een hoogte van minder dan 30 meter. De taxonomie van Maple bomen is als volgt:
Koninkrijk - Plantae (Planten); Division - Magnoliophyta (bloemplanten); Klasse - Magnoliophyta (tweezaadlobbigen); Order - Sapindales; Familie - Aceraceae (Maple Familie); Genus - Acer (esdoorn); Maple bomen worden gebruikt voor landschapsarchitectuur; de vorm van hun bladeren onderscheidt hen van andere sierbomen. Verschillende maple cultivars zijn geplant dat verbeelden typische kenmerken van esdoorn. Cultivars zijn niets anders dan bomen gekweekt met behulp van klonen of zaad implantaat. De bladeren van de esdoorn bomen zijn gelobd, kleine en tegengesteld geplaatst. Elk type esdoorn heeft verschillende functies en eisen. Ze zijn gevoelig voor veel ziekten en het artikel Maple Tree Ziekten zal verlichten u meer over hen. Enkele van de voorkomende soorten esdoorns worden hieronder toegelicht.
Maple boomsoorten; Er zijn vele soorten of cultivars van esdoorn, een aantal van die hieronder worden gegeven.
Noorse esdoorn: Noorse esdoorn is een bladverliezende boom, afkomstig uit Zuidwest-Azië, Midden-en Oost-Europa en Rusland. Deze bomen groeien t / m een ​​hoogte van 100 meter en de bladeren hebben vijf lobben. Het hout van Noorse esdoorn is hard, geel / rood en wordt gebruikt in meubels en turneries. Bladeren zijn donkergroen en geel in de herfst. Dit type van de esdoorn is vergelijkbaar met kijkt naar Sugar Maple. Verschillende bladvorm en kleur maken deze boom wordt gebruikt als een cultivar. Sommige van de cultivars zijn hieronder opgesomd. ; 'Drummondii', 'Columnare', 'Crimson King', 'Schwedleri'; Japanse esdoorn: De wetenschappelijke naam van de Japanse esdoorn is Acer palmatum en heeft zijn oorsprong in de Oost-Europese landen van Korea, Japan en China. Dit soort esdoorn is een bladverliezende struik die groeit t / m een ​​hoogte van 30 meter. De boom is gekweekt in Japan voor vele eeuwen. De bladeren zijn 5 tot 8 lobben en zijn groen in de zomer en wijziging van brons, geel, rood of paars in de herfst. De boom draagt ​​kleine rode, paarse bloemen. Er zijn ongeveer 1000 cultivars van de Japanse esdoorn. Sommige van de Japanse esdoorn cultivars zijn hieronder opgesomd,; 'Bloodgood', 'Golden Pond', 'Higasa yama', 'Little Princess', 'Pink Filigrein'; Red Maple: Red Maple is ook bekend als Soft Maple en groeit t / m een hoogte van 60 meter en is inheems in Noord-Amerika. Het is een bladverliezende boom en is geliefd om zijn crimson rode bladeren in de herfst. Alle delen van de boom, bladeren, bloemen, takken en zaden hebben verschillende tinten rood. Het commerciële gebruik van Red Maple is in de productie van ahornsiroop. Enkele van de cultivars van Red Maple zijn:
'Autumn Spire'; 'October Glory', 'Red Sunset', 'Armstrong'; Silver Maple: Zilver Esdoorn wordt ook wel als River Maple / White Maple en is een bladverliezende boom met zijn oorsprong in Noord-Amerika. Deze boom kan bereiken een hoogte van 80 meter en is nauw verbonden met Red Maple. De hybride boom gevormd uit Red en Silver Maple wordt genoemd als Freeman Maple, welke kenmerken van beide soorten Maples erft. Het hout van Red Maple is bros en heeft vezelige ondiepe wortels. De boom kan meerdere stammen en dus moet worden gesnoeid. Er zijn geen significante cultivars van Silver Maple.
Paperbark Maple: Deze bladverliezende boom is inheems in China en is de meest voorkomende sierboom in de gematigde zone. Zoals de naam al doet vermoeden, de boom heeft een unieke papier, zoals schors die is glad en heeft een rode glanzende kleur. De bladeren zijn groen van kleur en rood / bruin in de herfst.
Sugar Maple: Dit type van Maple boom is inheems in Noord-Amerika en is een bladverliezende boom met een maximale hoogte van 120 meter. De bladeren zijn groen van kleur, dat weer tot elegante gele tinten in de herfst. De boom groeit goed in de schaduw en is ook droogte tolerant. De Sugar Maple wordt beschouwd als de beste bron van ahornsiroop worden. Het hout van Sugar Maple wordt gebruikt voor meubels en vloeren. Sommige van de Sugar Maple cultivars worden hieronder gegeven,; 'Fall Fiesta', 'Sweet Shadow', 'Green Mountain', 'Apollo'; Type van Maple TreeScientific NameHeight (Voeten) SoilSpread (Voeten)
Noorwegen MapleAcer platanoides40 to 50Clay or SandyEqual aan de hoogte; Japanse MapleAcer palmatum6 to 25Sandy6 tot en met 25; Rode MapleAcer rubrum40 to 60Clay or Sandy40 tot 60; SilverAcer saccharinum50 to 70Clay or Sandy30 tot 50; Paperback MapleAcer griseum20 to 30Clay or Sandy10 tot en met 30; Sugar MapleAcer saccharum100 to 120Sandy70 tot 80
Hierboven genoemde zijn enkele van de gemeenschappelijke esdoorns gevonden; andere dan deze, Black Maple, Amoer Maple, Chalk Maple en Esdoorn zijn nog enkele soorten esdoorns. Esdoorn met zijn kleurrijke en betoverende bladeren is een van de meest voorkomende bladverliezende sierbomen gevonden in Noord-Amerika. Check het artikel Maple Tree Planting, voor tips over hoe te planten en te zorgen voor een esdoorn. Esdoornblad heeft een prominente plaats in de nationale vlag van Canada.

No comments:

Post a Comment