Friday 16 March 2012

Soorten van onkruid

Onkruid zijn planten die een hekel aan door landbouwers en tuinliefhebbers. Zozeer zelfs, dat ze zijn verschillende denigrerende definities, zoals gegeven: Planten die verderfelijke, persistent, concurrerende en belemmeren menselijke activiteit; een plant die groeit waar het niet gewenst is; Een plant die niet opzettelijk is ingezaaid en is daarom niet op zijn plaats; Planten waarvan de kwaliteiten nog niet zijn ontdekt.
Onderscheidende kenmerken van Weeds
Ongeacht hoe ze zijn gedefinieerd, volgens de mens, de ongewenste eigenschappen van onkruid wegen veel zwaarder dan positieve effecten die ze hebben. Hier zijn een aantal van hun belangrijkste kenmerken:; Het vermogen van de productie van zaden overvloedig; De mogelijkheid om vast te stellen en snel verspreiden zich; Het vermogen van de zaden om slapende blijven voor een lange tijd; Het vermogen van begraven zaden om te overleven voor een lange tijd; De mogelijkheid om aan te passen aan verschillende voorwaarden om zich te verspreiden breder; Weeds hebben verschillende negatieve effecten. Vooral door te concurreren om ruimte, voedingsstoffen in de bodem, licht en water, ze impact opbrengst negatief. Enkele van de andere negatieve effecten op de landbouw zijn:; Insecten gebruiken ze als schuilplaats voor de overwintering; Ze haven gewas ziekten; ze interfereren met de oogst, zij vervuilen het product, waardoor de kwaliteit ervan; Ze produceren stoffen die giftig zijn voor mens, dier en gewassen; Verschillende soorten van onkruid
Er zijn ongeveer 250.000 soorten planten over de hele wereld, en ongeveer 8000 soorten, of 3 procent, van hen worden beschouwd als onkruid. Hier zijn enkele van de soorten onkruid die gewoonlijk worden aangetroffen in onze tuinen en velden:
Ground Thistle (Cirsium acaulon): Deze groeien verborgen in het gras en onopgemerkt kunnen blijven totdat ze beginnen bloeien. Dit is een vaste plant, met hun stekelige bladeren vormen een plat bed. De bloemen zijn diep roze van kleur en groeien in het centrum van de cluster van bladeren groeien in een cirkelvormig patroon.
Giant Foxtail (Setaria Faberi): Dit is een soort gras dat groeit op te richten. Haar harige tongetje en de dichte haren die groeien op het oppervlak van de bovenste bladeren zijn wat onderscheidt het van andere grassen. Het meestal wordt aangetroffen onder de cultuurgewassen. Het heeft een jaarlijkse levenscyclus.
Akkerwinde (Convolvulus arvensis): Dit onkruid heeft stengels die zijn dun en pezig that touw rond alles wat in de buurt. De bloem is gevormd als een trompet en kunnen wit of een licht roze van kleur. De onderstam is bosrijk, en het is heel moeilijk kwijt te raken. Het heeft een blijvende levenscyclus.
Brandnetel (Urtica dioica): Dit is natuurlijk een heel bekende onkruid, en tuinliefhebbers zijn zich terdege bewust hoe moeilijk het is om zich te ontdoen van. Dat is omdat het zich verspreidt via zaad, wortels, alsook uitlopers. De steel is bosrijk en is bestand tegen normale strimming. De bladeren zijn geplisseerd en diepe groen van kleur, met strijkers van kleine bloemen die groen van kleur. En natuurlijk heeft brandnetels die steken, hoewel zij geacht wordt te kruiden gebruikt hebben.
Klimop (Hedera helix): Dit is een van de meest voorkomende klimplant onkruid dat groeit op muren en bomen. Als het groeit in de kruin van de bomen, het dekt vaak de takken, geleidelijk aan het doden van de bomen. Als het groeit op de grond te verdringt inheemse plantensoorten de bladeren zijn meestal hartvormig en hebben 3-5 lobben. De bloemen zijn geclusterd en groen-geel van kleur. De jonge planten vermeerderen zich snel, het vormen van wortels als ze groeien, en zijn moeilijker te verwijderen als ze eenmaal gevestigd.
Paardebloem (Taraxacum officinale): Dit onkruid is een probleem in bebouwd gebied, alfalfa velden, en in weilanden. Zodra de zaailingen en planten krijgen gevestigde ze kunnen interfereren met de vestiging van geteelde soorten zoals peulvruchten. De paardebloem reproduceert via zaden, en is een vaste plant. Het is praktisch stemless en de leves groeien in een rozet, die zijn gelobd en lang, en hebben een variabele vormen. De bloem is helder geel van kleur, die groeien op een lange steel, ongeveer 11-18 cm hoog. De zaden zijn gekoppeld aan een harige parachute, die worden uitgevoerd door de wind.
Barnyard Grass (Echinochloa crus-galli): Dit is een soort van jaarlijkse gras dat platte, lange bladeren die meestal paarse kleur aan de basis heeft. Hoewel in het algemeen groeien ze rechtop, maar sommige van hen kunnen worden uitgespreid op de grond. De basis van de steel is afgevlakt. Het zaad koppen zijn een van de onderscheidende kenmerken, meestal, met grote paarse middelgrote zaden die er uitzien als millets die groeien geconcentreerd op aartjes. Deze worden beschouwd als een van de ergste onkruiden, die opbrengst reductie en het falen van voedergewassen als gevolg van het verwijderen van ongeveer 80 procent van de stikstof in de bodem veroorzaken. Het stapelt zich ook hoge hoeveelheden nitraten die kan vergiftigen landbouwhuisdieren. It harnors ook een aantal virale ziekten, en mechanische oogst kan worden belemmerd als ze zwaar groeien.

No comments:

Post a Comment