Sunday 11 March 2012

Glaskraal Jewelry

Ze schijnen, zij fonkelen, zij blinken, ze glitter. Terwijl sommige zijn met de hand geschilderd in delicate tinten, sommige hebben de kleuren van het palet van de natuur op hen, en sommigen zien eruit alsof ze zijn gemaakt van de regenboog zelf. Glazen kralen van alle kleuren, vormen en maten kunnen worden omgezet in prachtig vormgegeven sieraden zoals kettingen, oorbellen, armbanden, lange strengen die kan worden gedragen rond de nek, en ga zo maar door.
Kralen sieraden heeft getooid het menselijk lichaam door de geschiedenis heen in vrijwel elk deel van de wereld. In de vroege jaren dierlijke beenderen werden schroefdraad met wijnstokken aan te planten en versleten als amuletten als bescherming tegen het kwaad. En zodra mensen instrumenten ontwikkeld die kunnen worden gebruikt om gaten in verschillende dingen te creëren, vrijwel alles kan worden gevormd in een kraal.
De komst van kralenspel sieraden in oude tijden
Tribal mensen, sinds de oudheid, hebben altijd de peulen van planten en zaden als kralen. Later leerden ze te kralen van klei te maken, schilderen ze met felle kleuren. En nog veel later, toen glas zijn intrede gedaan, ergens rond 3000 voor Christus, maar veranderde ook de concept van kralen sieraden altijd. In feite, glas werd zo populair dat de Egyptenaren en de Mesopotamiërs, en vervolgens de Israëlieten, de Romeinen, en de indianen uit de sub-continent gecreëerd glazen kralen, met behulp van hun eigen culturele normen op de kunst.
Hoewel het de Egyptenaren die meestal gecrediteerd voor de eerste te zijn glazen kralen maken, is het echter nog onzeker wie de werkelijke maker van deze prachtige kunst. Niettemin, de Egyptenaren niet alleen gemaakt glazen kralen, maar ook draaide ze in mooie stukken van glazen kralen sieraden. Vandaag, deze oude erfenis van glas-kralen schatten, die tot ons zijn gekomen, zijn enkele van de mooiste en meest bewonderde in het bestaan.
De Egyptenaren ook geleerd hoe gekleurde glazen kralen maken, het creëren van kleurrijke en ingewikkelde ontwerpen, en vaak gecombineerd hen met kralen gemaakt van halfedelstenen en edelstenen, alsmede goud en zilver, tot prachtige sieraden te maken. In feite zijn deze mooie glazen kralen werden zo veel van de vraag in de antieke wereld dat ze werden gebruikt als een economisch goed, wordt geëxporteerd over de hele wereld.
De oude Egyptenaren ook verbonden kralen naar spiritualiteit, met verschillende gekleurde kralen betekenende verschillende staten van de geest, of vertegenwoordigd zijn de afgoden aanbaden zij, of een individuele status in de samenleving. Deze mensen geloofden dat kralen gegarandeerd iets van geluk, de gezondheid, en een plaats in de volgende wereld.
Zelfs de Vikingen waren grote kraal ambachtslieden. Hoewel ze werden beschouwd als barbaars plunderaars, en de ontwerpen van hun bolletjes werden niet zo uitgebreid als die van de andere mensen in dezelfde tijd, het gebruik van kleur in hun glazen kralen was zeker opmerkelijk. De kenmerkende kleuren evenals de manier waarop ze geregeld de glazen kralen in het maken van armbanden, kettingen en amuletten zijn mooie voorbeelden van de glazen kralen sieraden maken vaardigheden van de mensen in die vroege dagen van de menselijke geschiedenis - waarvan een groot aantal zou helemaal thuis in de sieraden imperiums van de moderne tijd.
Renaissance van kralen sieraden in de 19e en vroege 20e eeuw
Een renaissance van beading vond plaats een paar eeuwen na de Vikingen als de couturiers van Europa, in het laatste deel van de jaren 1800, besefte dat ze niet konden alleen de aandacht vestigen op zichzelf, maar ook een aanzienlijke hoeveelheid geld verdienen door te verfraaien van de accessoires en jassen van de aristocraten met kralen. Uitgewerkte ontwerpen, die soms duurde enkele maanden worden gecreëerd, waren gestikt op allerlei dingen zoals bal slippers en jurken.
Kralen bleef een deel van de mode in de westerse samenleving van de vroege 20e eeuw. De Victorianen en de Edwardians gebruikt uitvoerig gemaakt kralen sieraden als versiering evenals luxe kleding geborduurd met kralen. Portretten van Queen Mary en Queen Elizabeth zijn het bewijs van de populariteit van kralen geregen sieraden en kralen kleding in die tijd. Zelfs de onconventionele flappers in de jaren 1920 gebruikte kralen als mode-accessoires.
Glaskraal Sieraden Vandaag
Vandaag, glaskraal sieraden is zo populair in de mode-scene als het altijd is geweest door de eeuwen heen. Fashion hellingbanen zijn gevuld met vrouwen het dragen van kettingen versierd met kleine glazen kralen en kleurrijke hangers. Er zijn ook oorbellen en halskettingen die eye-catching groot formaat en lichtgewicht glazen kralen. Kleine zwarte glazen kralen geregen op delicate zilveren kettingen, alsmede omvangrijke en kleurrijke kralen ingesloten op zwaardere ketens zijn de nieuwste trends in sieraden. Dan zijn er onderdelen van glazen kralen van verschillende kleuren, maten en vormen die kan worden opgehangen om de nek, hetzij als een enkele lange streng of gedraaid of gevlochten voor een elegante look. Vintage glazen kralen worden afgewisseld met houten kralen om een ​​dramatisch effect te creëren. Van witte parel glas kralen kettingen en zwarte glazen kralen chokers naar zwart glas oorbellen hiel naar groene glazen kralen broches en armbanden, zijn glazen kralen wordt gebruikt om een ​​kleurrijke en opvallende look te creëren vandaag.

No comments:

Post a Comment