Thursday, 22 March 2012

Kettingzaag Slijpinstructie - Hoe een Chainsaw Verscherpen

Kettingzaag is een mechanische zag vooral gebruikt voor het snijden van bomen en hout. Als uw kettingzaag is niet scherp genoeg, dan gebruiken over en weer schade zou berokkenen aan de tanden. De belangrijkste onderdelen worden gebruikt voor het snijden van de kotters, die zijn bedekt met industriële chroom. Wanneer de messen worden gebruikt voor het snijden van hout gevuld met vuil en puin, dit chroomlaag slijt langzaam weg en maakt de messen saai. In een dergelijke situatie, moet u de kettingzaag harder duwen in het object, om te snijden. Dit is een duidelijk teken dat je kettingzaag moet worden geslepen. Hier zijn enkele instructies over hoe je een kettingzaag te scherpen, of meer specifiek, hoe je een kettingzaag mes te scherpen.
Kettingzaag Slijpinstructie; Het eerste meest essentiële onderdeel van een kettingzaag slijpen is goed te volgen de kettingzaag slijpen instructies. De juiste manier om een ​​kettingzaag te scherpen begint met schoonmaken, alle vuil te verwijderen. Zowel minerale geest en reinigingsmiddel kan gebruikt worden voor het reinigen van een harde ondergrond aan vettig vuil te verwijderen. Kijk uit voor eventuele schade aan de tanden van de zaag. Controleer de lengte van de bovenste plaat, dat wil zeggen het platte vlak aan de bovenkant van elke tand. De lengte van deze top plaat moet ¼ inch te zijn en als het niet, dan is vervanging van de kettingzaag zou een betere optie dan slijpen worden. Een ander belangrijk punt is om rechts-en kleinbedrijf bestanden of kettingzaag puntenslijpers. Voor deze, eerst een goede meting van de kettingzaag en zijn tanden. Afhankelijk van de grootte van de keten en cutter stijlen, zou bestanden van verschillende diameters nodig zijn.
Nu, voor het slijpen van een kettingzaag mes, leg hem op een stevige ondergrond, zoals een werkbank. Nu klem of bevestig de bar van de kettingzaag aan het bedrijf toestel of de bankschroef, dat elk apparaat op het werk kan stevig met haar twee sterke kaken. Dus, houdt deze de bar van de kettingzaag stevig, waardoor de ketting vrij kan draaien. Als alle kotters van de kettingzaag zijn van gelijke lengte, kunt u beginnen met een van hen. Anders moet u de toonaangevende cutter vinden en met het te starten. Het identificeren van de toonaangevende cutter is vrij eenvoudig, want het is de kortste cutter. Wat belangrijker is in het aanscherpen een kettingzaag is aan elk van de snijders-bestand op een zodanige manier dat het platte vlak op de top van de frees is van dezelfde lengte.
De volgende stap is om het bestand in een geschikte positie. Meestal de inkeping aan de voorkant van de frees is de juiste plaats voor het aanbrengen van het bestand. Het moet worden geplaatst op dezelfde hoek, als dat van de frees op de grond, dat wil zeggen op een hoek van 25 graden. Nu kunt u beginnen met het aanscherpen van de kettingzaag door te schuiven het dossier over het gezicht van de frees, waardoor het van de korte zijde van de hoek aan de lange punt op de tip. Vergeet niet om de dezelfde hoek te behouden, terwijl het werken op elke tand. Het aantal slagen toegepast bij het indienen van elke tand moet dezelfde zijn. Meestal 3 tot 5 Stokes voor elke tand zijn voldoende. Zodra u klaar bent met de ene kant van het blad, volgt dezelfde procedure voor het slijpen van de andere kant van de kettingzaag.
Rekening goede verzorging van uw kettingzaag; Verscherpen is een belangrijk onderdeel van kettingzaag verzorging en onderhoud, maar veel andere factoren zijn ook nodig om te worden verzorgd. Voor het gebruik van de kettingzaag, controleer altijd de conditie van de tanden. Zorg ervoor dat de ketting is, noch te los of te strak. Indien mogelijk, het oppervlak van het object te snijden met een borstel. Het verwijderen van vuil, vuil en kleine rotsen van het oppervlak voordat met behulp van de kettingzaag zou nuttig zijn bij het behoud van de scherpte voor een lange tijd. Het zou ook nog te maken slijpen makkelijker. Reinig het luchtfilter van uw kettingzaag, na elk gebruik. Voor elk type van de motor probleem, is het raadzaam om de hulp van een professional.
Zo, nu weet je hoe je een kettingzaag te verscherpen? Hopen dat deze eenvoudige kettingzaag slijpen instructies en tips over de juiste zorg zal u helpen om uw kettingzaag goed te onderhouden. Vergeet niet om veiligheidsbril, handschoenen, helm en ook oordoppen dragen, terwijl het gebruik van de kettingzaag voor uw eigen veiligheid overwegingen.

No comments:

Post a Comment