Sunday 25 March 2012

Soorten non-verbale communicatie

Non-verbale communicatie, in eenvoudige woorden, is het proces van communiceren door het verzenden en ontvangen van non-verbale boodschappen door middel van gebaren, lichaamstaal of gelaatsuitdrukkingen. Wetenschappelijk onderzoek over de soorten en de expressie van non-verbale communicatie en de gevolgen ervan, heeft vastgesteld dat verschillende vormen van non-verbale communicatie technieken. Een aanzienlijk deel van onze communicatie is non-verbale. Als we in gesprek met een bepaalde persoon, hoewel we ons concentreren op woorden, zijn onze conclusies ook afgeleid van het lichaam van de persoon bewegingen. Non-verbale communicatie gebeurt vaak via onze zintuigen - zicht, geluid, geur, aanraking of smaak. Nu dat u hebt begrepen wat is non-verbale communicatie, laten we naar de soorten van non-verbale communicatie.
Lichaamstaal en houding; De lichaamstaal van een persoon kan spreken boekdelen over de persoon. Non-verbale lichaamstaal kan u helpen bij het overbrengen van gevoelens en demonstreren houding. Zelfs houdingen geven de aard van de persoon. Houdingen, zoals arm of been kruising oversteken worden vaak beschouwd als defensieve houdingen.
Oog staar; Starend kan ook een effectieve techniek van non-verbale communicatie. Kijken, staren of knipperen worden beschouwd als effectieve manieren om het verzenden van berichten. Meestal staren geeft emoties, zoals rente of vijandigheid, terwijl de studies blijkt dat het percentage van de knipperende neemt toe wanneer komen we dingen die we willen.
Gezichtsuitdrukkingen; Gezichtsuitdrukkingen zijn een van de belangrijkste kenmerken van non-verbale communicatie. Gewoon een glimlach of een frons kan spreken duizenden woorden voor ons. Gezichtsuitdrukkingen te beelden geluk, verdriet angst of woede dezelfde zijn over de hele wereld en dus ook zij blijken te zijn zeer voordelig als het gaat om taalbarrières. Het lezen van gezichtsuitdrukkingen kan ons inzicht geven in de gedachten en gevoelens van andere mensen.
Gebaren; Gebaren zijn doelbewuste bewegingen of signalen om iets over te brengen aan een andere persoon. Meest gebruikte gebaren zijn wuiven van de handen en vingers wijzen naar het object wij willen, enz. Er bestaan ​​ook een aantal gebaren die worden toegeschreven aan een bepaalde cultuur of een gemeenschap. Verschillende gebarentalen zijn ontwikkeld met het doel het overbrengen van berichten via signalen en gebaren.
Haptic; Communiceren door aanraking is veruit de belangrijkste onder de verschillende vormen van non-verbale communicatie. Moeder aan te raken, een kind in de kindertijd wordt beschouwd als een belangrijke factor in de ontwikkeling van een individu. Touch speelt ook een belangrijke rol in het overbrengen van emoties zoals liefde.
Paralinguïstische; paralinguïstiek is inderdaad vocale communicatie, maar het is verschillend van de normale gesproken taal. De toon, toonhoogte en zachtheid / volume van de stem zijn de prominente aspecten paralinguïstiek. Een sterke toon geeft het vertrouwen niveau van een persoon, terwijl een aarzelende toon geeft gebrek aan vertrouwen of gebrek aan belangstelling.
Proxemics; Proxemics is het bedrag van de persoonlijke ruimte die we nodig hebben of te behouden wanneer we toegeven aan een soort van activiteit. Dit kan worden toegeschreven aan diverse factoren, waaronder sociale normen, vertrouwdheid met de andere persoon en de persoonlijke eigenschappen van een individu. Het bedrag van de ruimte tussen twee mensen in een gesprek meestal geeft hun nabijheid (of het ontbreken daarvan) aan elkaar.
Het gebruik van non-verbale lichaamstaal vaak blijkt veel effectiever dan het gebruik van woorden. Kan bewust zijn of onbewust kan zijn, maar we gebruiken verschillende soorten non-verbale communicatie technieken in ons dagelijks leven. Zelfs een paar weken oude baby huilt, dat is een baby gebarentaal, over te brengen zijn honger naar de moeder. Non-verbale communicatie is zeer efficiënt als het gaat om het overdragen van je gevoel naar de andere persoon. Nog belangrijker is, ook het begrijpen van de basisprincipes van de verschillende soorten van non-verbale communicatie kan u een individuele beter te begrijpen te helpen door zijn interpretatie van non-verbale lichaamstaal.

No comments:

Post a Comment