Thursday, 24 May 2012

Geschiedenis van de Yellow Ribbon - Waarom een geel lint Tie?

De gele lint wordt heel prominent zich afspeelde in Amerika deze dagen. Het wordt gezien vastgebonden rond bomen, op bumperstickers en voor onze ogen in allerlei plaatsen. De gele linten begon te verschijnen in grote getale na de Golfoorlog wanneer grote aantallen troepen werden overzeese worden verzonden naar het Midden-Oosten. Een gele lint heeft vele betekenissen, die veelal verbonden zijn met die wachten op de terugkeer van hun geliefden of van de militaire troepen die tijdelijk niet thuis kan komen. Het is op keer gebruikt op districtsniveau en staat beurzen in de Verenigde Staten, waar het duidt op een vierde plaats eindigen in een wedstrijd. De laatste tijd, werd het gebruikt om steun voor het Internationaal Zelfmoordpreventie Programma sympathiseren en bewustwording tegen zaadbalkanker en voor Madeleine McCann. It connoteert ook bewust voor die vrouwen en meisjes die lijden aan de ziekte van Endometriose een pijnlijke invaliderende ziekte die nog op zoek naar een remedie. Er is een interessante geschiedenis achter deze geel lint weergegeven. Voor een lange tijd linten hebben gehandeld als een teken van de herdenking van mannen en vrouwen die gediend en nog dienen in plaatsen ver van huis. Vooral vrouwen, hebben moeders en zusters hield hen in tijden van oorlog in het geheugen van hun soldaten die waren verre. Ze zijn sterk en gepassioneerd symbolen van de banden die binden. Het kan ook te zien op militaire medailles die linten aan hen hebben. Jonge vrouwen in vroegere tijden gebruikt om linten gelijkspel in hun haar. Ze droegen een lint in een belofte van trouw aan hun geliefde. Op deze manier zouden ze de wereld te laten weten dat ze uit elkaar en niet beschikbaar te stellen voor hofmakerij. Ze zijn verloofd met iemand, of wachten op een speciaal iemand. Op dat dit moment van die persoon is verdwenen. Hij is in een ver land, maar hij is met het meisje in geest en hij zal terug. Tot die dag van zijn terugkeer zal ze op hem wachten. Hij zal nemen een bijzondere plaats in haar hart. De meisjes zouden herinneren zich hun geliefden met hun weergave van het lint. Linten zijn aanzienlijk in de verschillende tradities van de wereld. Gift verbonden met gele linten worden gepresenteerd aan de degene die we liefhebben en linten zijn gebonden rond deze geschenken te verzegelen en hen te wijden tot de degene aan wie het is onderneemt, kan los van het lint. De linten zijn dwingende symbolen van devotie en van de banden die binden.
Geel is ook de officiële kleur van de cavalerie tak van het Amerikaanse leger en aanvankelijk zag in het gele halsdoeken gedragen in de 19e eeuw door cavalerie soldaten. In de Verenigde Staten militair, is de gele lint gebruikt als een symbool in een populaire marslied. De eerste versie die werd beschermd was van 1917 versie door George A. Norton, die hij de titel 'om haar hals draagt ​​ze een beruchte schreeuwer lint (voor haar minnaar die Fur, Fur Away) en het is verkrijgbaar in vier honderd vormen nu. Terwijl hij vertelt in het lied over de liefde tussen Susie Simpkins en haar minnaar soldaat Silas Hubbard, zijn refrein gaat als volgt:
'Om haar hals draagt ​​ze een beruchte schreeuwer lint; Ze draagt ​​het in de winter en de zomer, zodat ze zeggen,, Als je haar vraagt ​​waarom de decoratie?; Ze zal zeggen, Het is bont mijn minnaar, die is bont, bont weg.
De teksten waren veranderd en Russ Morgan de titel het lied dat ze een geel lint droeg van 1949 film met dezelfde naam. Verschillende populaire muzikanten van de jaren 1940, met inbegrip van Mitch Miller en The Andrews Sisters, heeft uitgevoerd. Het symbool werd grotendeels bekend in het civiele leven in de jaren 1970. Het was het belangrijkste thema van het populaire lied Tie A Yellow Ribbon 'Round the Ole Oak Tree, geschreven door Irwin Levine en L. Russell Brown en geregistreerd door Tony Orlando and Dawn onder vele anderen, als de verzekering een vrijgegeven veroordeelde verzocht van zijn vrouw of een minnaar, om aan te geven dat ze nog steeds van hem wilde en dat hij zou daarom welkom zijn om naar huis terug te keren. Hij in staat zou zijn om het te zien vanuit de bus rijden door hun huis, en zou blijven op de bus als de geel lint waren er niet.
Gele linten te zien in de schilderijen van het Engels Burgeroorlog ook. De soldaten uit die tijd droeg gele vleugels en gele linten op het slagveld. Het heeft ook betekenis in Singapore en Australië. In Singapore is een jaarlijkse Yellow Ribbon campagne gevoerd ter bevordering van het geven van ex-gedetineerden een tweede kans in de samenleving. Een persoon geeft zijn steun voor ex-gedetineerden door te pinnen een geel lint op zijn shirt tijdens deze campagne. In Australië, de Save Albert Park-groep gebruikt de gele lint als een wapen van protest. Het is een coalitie protesteren tegen de drooglegging van de openbare ruimte in Albert Park, Melbourne voor de jaarlijkse Australische Grand Prix. De beweging is niet gelukt, maar vervolgens de gele lint heeft een plek voor zichzelf voor de komende tijd in hun geschiedenis.

No comments:

Post a Comment